Eindelijk details over 'Star Wars: The High Republic'

Eindelijk details over 'Star Wars: The High Republic'

De toekomst krijgt langzaam vorm.

Eindelijk leren we iets meer over de toekomst van de Star Wars-franchise. Buiten films en series, is er nog een florerend verhaal dat via comics en boeken verteld moet worden: The High Republic. Lucasfilm geeft nu iets meer details.

De verhalen spelen zich 200 jaar af voor de gebeurtenissen in The Phantom Menace. De lancering had in augustus plaats moeten vinden, maar is wegens het coronavirus uitgesteld naar begin 2021. Een frustrerend feit, maar daar verander je niets aan.

Eerste details
Om fans alvast warm te laten lopen, is nu het eerste hoofdstuk van het boek Light of the Jedi vrijgegeven van Charles Soule. Dat staat op IGN en geeft weinig plotdetails, maar wel een indruk van wat er komen gaat.

Centraal staat Hedda Casset, kapitein van een sterrenschip, die een hyperspace-ongeluk meemaakt. Het hoofdstuk is verder vooral interessant omdat het laat zien dat het sterrenstelsel in vrede is. Kanselier Lina Soh leidt de Republiek vanuit Coruscant en wil meer planeten in de buitenring, de Outer Rim, koloniseren. Dat vormt een kans. Maar de buitenwerelden zitten daardoor ook vol bedreigingen.

Een bedreiging is vooral voor de Jedi, die helpen met het koloniseren van de buitenwerelden. Dat doen ze met de Force, via een techniek die - je verwacht het niet - Skywalking heet. Daardoor kunnen ze ook navigeren door gebieden zonder duidelijke hyperspace-banen. Een van de outposts wordt bedreigd door een verstoring in de hyperspace en dat is natuurlijk de grote vijand die we nog moeten leren kennen.

Voorlopig blijven deze verhalen enkel in boekvorm bestaan. Maar de toekomst zou anders kunnen zijn. Als de verhalen echt succesvol zijn, is uitbreiding naar media als film of televisie immers altijd een optie (leer ons Lucasfilm kennen).

NieuwsFilm

meest populair