Mel Gibson ontkent Winona Ryder te hebben beledigd met antisemitische uitspraak

Mel Gibson ontkent Winona Ryder te hebben beledigd met antisemitische uitspraak

Hij zei, zij zei.

Winona Ryder's interview met The Sunday Times heeft meer gedaan dan pijnlijke zaken vanaf de set onthullen. De actrice uit Heathers en Edward Scissorhands legde tijdens het gesprek ook haar ervaringen met racisme vast. Ryder, die van joodse afkomst is, beweert een ongemakkelijke confrontatie met Mel Gibson te hebben gehad.

Gibson (64 jaar) staat berucht om zijn antisemitische uitspraken, dus verrassend is het misschien niet dat hij weer in de problemen zit. Volgens Ryder was ze met een goede vriend bij een druk feestje. En onze hoofdpersoon was ook aanwezig. Luidkeels.

Bekijk de afbeelding
Ontwijker
"Mel Gibson rookte een sigaar en we waren allemaal aan het praten," begint Ryder. "Hij zei tegen mijn vriend, die homo is: 'O, wacht, zal ik nu aids krijgen?' En toen kwam er iets tussen over joden en hij zei: 'Je bent toch niet een oven-ontwijker?'"

Leugens
Niet lang nadat Ryder's verhaal over het internet ging besloot Gibson van zich te laten horen. Via een woordvoerder bracht hij naar buiten: "Dit is 100% niet waar. Ze loog tien jaar geleden hier ook al over toen ze met de pers praatte, en nu liegt ze er ook over."

De verklaring eindigt: "Ook heeft ze gelogen over het feit dat [Gibson] zijn excuses wilde aanbieden. Hij heeft inderdaad contact opgenomen, vele jaren geleden, om haar en de leugens te confronteren. En ze weigerde het met hem te bespreken."

NieuwsFilm

meest populair