Gemengde reacties op Netflix-film 'Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga'

Gemengde reacties op Netflix-film 'Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga'

De film scoort heel gemengde kritieken.

Vandaag is Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga op Netflix gelanceerd. De musical/komedie is geproduceerd en mede geschreven door Will Ferrell en hij speelt er samen met Rachel McAdams een hoofdrol in.

Heel goed scoort deze Netflix-film helaas niet bij critici. Er zitten volgens de consensus op RottenTomatoes wel degelijk momenten in de film waar je hardop van zal lachen, maar het is een te lange komedie die te weinig echt sterke grappen heeft. Daarom scoort de film dan ook maar een 60% op basis van 71 recensies.

De consensus
De recensies lopen behoorlijk uiteen. De New York Post vindt het bijvoorbeeld een ontzettend amusante parodie van de muziekindustrie, en volgens Associated Press is het de eerste goede komedie van 2020. Entertainment Weekly is echter wat kritischer; daar lezen we dat de film juist zo'n lage verwachtingen had, dat het bijna niet mogelijk was om hem slecht te vinden.

In de film volgen we muzikanten Lars en Sigrit, die de kans krijgen om IJsland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

NieuwsFilm

meest populair