Sony Animation-hoofd zegt dat er meer animatiefilms voor volwassenen komen

Kristen Belson zegt dat ze aan meerdere projecten werken.

Door de coronacrisis is er het een en ander veranderd in de filmwereld. Volgens Sony Pictures Animation-hoofd Kristine Belson is er sinds de crisis ook vraag naar meer diversiteit, waardoor Sony heeft besloten met meer animatiefilms te komen voor volwassenen.

Zo zei Belson: ''Ik denk niet dat we in de toekomst meer kindvriendelijke animatiefilms gaan zien, omdat de markt enorm verzadigd is. Er zullen juist meer PG-13 en R-rated-animatiefilms in het genre 'actie en avontuur' zijn''.

Eigen projecten
Volgens Belson werkt Sony ook aan meerdere R-rated animatiefilms: ''We zijn er zelf een paar aan het ontwikkelen. We kunnen niet wachten om de eerste uit te brengen!''. De meeste animatiefilms zijn in de Verenigde Staten momenteel PG-rated (Parental Guidance Suggested). Dat is de na G (General Audiences) de meest kindvriendelijke rating.

Sony kende natuurlijk al een groot succes met hun animatiefilm Spider-Man: Into the Spiderverse, al had deze een PG-rating. De film bracht maar liefst 375 miljoen dollar op tegenover een budget van 90 miljoen dollar en won ook de Oscar voor beste animatiefilm. Naast een vervolg hierop kunnen we nu dus ook wachten op animatiefilms voor volwassenen.

NieuwsFilm

meest populair