Humor

Hoe Palpatine van Kylo Ren een 'Star Wars'-schurk maakte

Hoe Palpatine Kylo Ren een 'Star Wars'-schurk maakte

door Jim Pedd om 17:07 in Humor
Eindelijk heeft Star Wars onthuld hoe Emperor Palpatine wist door te dringen tot de jonge Ben Solo. We wisten nog niet hoe hij de jonge Solo wist te verleiden tot de Dark Side en hem veranderde in de schurkachtige Kylo Ren. Tot nu dan.

In Star Wars: The Rise of Skywalker vertelde Kylo Ren al aan Rey dat ze zich moest onderwerpen aan de Dark Side. Daarmee hintte hij natuurlijk onbedoeld naar zijn relatie tot de duistere kant van de Force. En nu zijn er meer details.

Langzaam verleid
Via het oorsprongsverhaal van Kylo Ren, The Rise of Kylo Ren, van Charles Soule, leren we meer over hoe Kylo uiteindelijk een man van het duister werd. De comic laat de dag zien waarop Luke Skywalker het duister voelde in zijn leerling en zijn lichtzwaard korte tijd activeerde. Luke bleek niet de duisternis in Ben te voelen, maar die van Palpatine. Die zat zelfs achter dit gevecht. En het was niet Kylo Ren die de Jedi Temple vernietigde, maar Palpatine die daarvoor Force Lightning gebruikte.

Deel van de manier waarop Palpatine was door een dark side kracht van de Force; Force Bond. "Sommige machtige Force-gebruikers kunnen een geheime band maken met anderen die zich niet bewust zijn van die connectie. Ze kunnen die band dan gebruiken om hun doel te corrumperen en hun handelingen te sturen."

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Celeborn

Avatar

Dit stond onder het kopje 'humor.' Heb heel hard gelachen. Echt. Ze konden het in de Outer Rim horen.

Nitec

Avatar

Ze verzinnen een hoop de laatste tijd. Jammer dat het bagger is.

And...Action

Avatar

Misschien moet er een keer een directors cut komen waarin alle updates zijn verwerkt zodat de logica van het verhaal wat duidelijker word verteld. Wordt het waarschijnlijk wel een miniserie. Er zat een rode draad in de laatste 3 delen, maar Rian Johnson heeft naar mijn mening veel te veel vrijheid gekregen om in te vullen hoe je van het ene naar de andere sleutelpunt in het verhaal gaat waardoor je zoveel plot holes hebt die achteraf worden ingevuld. Nu mis je veel te veel stappen waardoor het onsamenhangend en rommelig is. Jammer dat JJ Abrams er niet meer boven op heeft gezeten zoals George Lucas dat deed.

Master Of Films

Avatar

Celeborn "Dit stond onder het kopje 'humor.' Heb heel hard gelachen. Echt. Ze konden het in de Outer Rim horen."
In space, no one can hear you scream Smiley face

Pascal08

Avatar

Als ze Ben Solo niet gelijk hadden prijsgegeven als Kylo Ren zou dat al wat geholpen hebben, en in het begin hem als een jonge energieke positieve jedi tonen tot aan the rise of skywalker en dan als Kylo Ren zn masker afdoet je ziet het was weer een phantom menace’je
Kleine dingetjes hadden de film zoveel meer kunnen maken.

JohannesDC

Avatar

@Pascal08. Dat had iedereen al voor de release geweten. Zelfs in het pre-internet tijdperk van de eerste SW films wist iedereen al dat Darth Vader de vader van Luke was. Oh sorry... Spoiler alert!

ThysRomani

Avatar

Hahaha, Celeborn! +1

Pascal08

Avatar

@JohannesDC, nee hoor.

Snaadz0r

Avatar

@And...Action een Director's Cut heeft geen meerwaarde als je een regisseur hebt die geen eindes van verhalen kan bedenken...

NieuwsFilm