Celebrity

Jim Carrey schrijft semi-autobiografie vol fictieve versies van bekendheden

Wat zal echt zijn? En wat niet?

door FilmTotaal om 09:03 in Celebrity
Grappenmaker Jim Carrey zal zeer binnenkort een vermakelijke autobiografie uitbrengen genaamd Memoirs and Misinformation. Zoals de titel van het schrijfwerk al aangeeft zal het boek gedeeltelijk waarheden bevatten, maar ook fictieve aanvullingen.

Centraal staat uiteraard Carrey, inmiddels 58 jaar, maar niet alles dat voorbijkomt heeft hij echt uitgevoerd. Zo zal de acteur in films spelen die niet eens bestaan. Ook duiken er verscheidene bekendheden op die Carrey ooit ontmoet of bevriend heeft. Zij zullen eveneens deels verzonnen zijn.


Chronologisch
Tegenover The New York Times legde Carrey uit: "Op dit moment van mijn artistieke leven is er niets saaiers dan het opschrijven van feitelijke gebeurtenissen in chronologische volgorde. 'Proberen mijn merk uit te breiden.' Dat is dit niet."

Volgens de komiek zal de Jim Carrey in het boek op meerdere mensen lijken die in hetzelfde schuitje als hem zitten, qua faam en persoonlijkheid. Bekendheden zoals Nicolas Cage, Anthony Hopkins en Tom Cruise zullen scènes hebben. De eerstgenoemde vindt het in ieder geval een hele eer. De laatstgenoemde?

"Ik ken Tom Cruise," legt Carrey uit. "Misschien dat hij me een klap zal verkopen, maar hé, voor een kunstwerk zal ik altijd klappen incasseren. Ik denk dat hij het geweldig zal vinden."

NieuwsFilm

meest populair