Algemeen

'Star Wars' dumpt dit controversiële element

Vergeet dat hele element uit Star Wars: The Phantom Menace maar.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Midichlorians. Het waren nogal controversiële elementen uit de Star Wars-prequels. Hiermee probeerde George Lucas uit te leggen waarom sommige wezens gebruik konden maken van de Force. Maar dat wordt nu wat afgezwakt.

In het boek Secrets of the Jedi worden midichlorians netjes gedumpt. Ze blijken irrelevant te zijn, waarmee we dan element dus kunnen vergeten.

Niet belangrijk
Het boek Secrets of the Jedi is zogenaamd gebaseerd op aantekeningen van Luke Skywalker. In een deel van het boek schrijft Luke dat de Jedi met behulp van wetenschap probeerden uit te leggen waarom bepaalde individuen krachtiger waren in de Force dan anderen.

"Mogelijke Younglings werden getest op midichlorians - microscopische levensvormen die in alle cellen leven en de wil van de Force doorgeven aan hun gastheren. Maar persoonlijk heb ik me nooit zorgen gemaakt om de manier waarop de Force tot mij komt. Waar het voor mij om gaat, is dat de Force er is."

Kortom: vergeet die Midichlorians maar.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hiss

Avatar

Als dit de samenvatting is van de schuingedrukte tekst, is de schrijver van dit artikel niet geslaagd voor begrijpend lezen. Vanuit de persoon van Luke Skywalker wordt gezegd dat het hem niet boeit. Niet dat dit element in Star Wars overboord wordt gegooid.

Hoverlicious

Avatar

Hiss, het is nog erger. De schrijver van dit artikel heeft deze conclusie simpelweg vertaald vanaf de bron. En de bron is gezakt voor begrijpend lezen Smiley face

Het mooie is zelfs dat met de werkelijke statement (dat Luke het niks uit maakt) gehoor geeft op de kritiek van de fans. Zij hadden (volgens dezelfde bron :s) kritiek op het feit dat Lucas met de prequals en de midichlorians de force wetenschappelijk probeerde te maken, waardoor de force een deel van de mistiek verloor die het opgebouwd had in de originele films. Niet dat het veel uit maakt, maar ik zie het als een klein beetje fanservice.

Arnold_FF7

Avatar

Konden ze dat maar doen met sommige delen van de sequal trilogie

Artificialis

Avatar

George Lucas heeft geprobeerd om via een biologische oorsprong een wetenschappelijke verklaring te geven voor het fenomeen van The Force. Een nobel streven voor wat in de kern een sciencefiction franchise is, geen fantasy. Het verbaast mij niets dat 'fans' die de politieke verhoudingen in de prequels al te ingewikkeld vinden, ook niet in staat zijn om het concept van de midichlorians te begrijpen.

Maac

Avatar

^Maar is het onvermogen om het te begrijpen de échte reden waarom er geklaagd wordt over die midichlorians? Volgens mij is het debat tussen de prequelkampen niet echt gebaat bij een spelletje wie de slimste is.
Ik geloof dat de meeste mensen die zich niet kunnen vinden in de wetenschappelijke verklaring van The Force de uitleg best snappen, maar het interessanter hadden gevonden als het een mysterie was gebleven.

Ik zie soms ook meer spanning in een vrouw in lingerie dan als ze poedelnaakt is. Dat wil niet zeggen dat ik niet snap wat eronder schuilgaat...

Chris23

Avatar

Wel fantasy (Action, Adventure, Fantasy )
Een sprookje zelfs. (A long time ago...)

Janoniempje

Avatar

@maac Was die laatste alinea echt nodig?

MovieWanker

Avatar

@Janoniempje: wat is daar mis mee dan???

NieuwsFilm

meest populair