Algemeen

Asa Butterfield over verliezen van rol Spider-Man aan Tom Holland

Je zal maar net naast de Marvel-rol grijpen...

door Bram de Groot om 12:37 in Algemeen
Nadat al twee acteurs de rol hadden gespeeld in de reeks met hedendaagse superheldenfilms, pakte in 2015 de jonge acteur Tom Holland (The Impossible, In the Heart of the Sea) de rol van Spider-Man. Maar hij was niet de enige kandidaat.

In gesprek met Collider onthulde Sex Eduction-ster Asa Butterfield, die samen met Holland overbleef voor de rol tijdens een intensieve auditieronde, dat hij er behoorlijk van baalde dat hij naast de rol greep.


"Af en toe is er een rol die je echt wilt en een script waar je van houdt, en je steekt er je hart en ziel in, en dan snap je het niet. Het is moeilijk en het is een k*tzooi, maar ik merk vaak dat er uiteindelijk iets moois uitkomt. In het geval van Spider-Man deed ik Sex Education, en deze kon ik niet tegelijkertijd opnemen."

Maar Tom is de beste!
"Tom heeft geweldige dingen met Peter gedaan en hij speelde de rol heel anders. Ik denk dat het heel goed heeft gewerkt in dat universum, en ik denk niet dat ik het zo had kunnen doen. Het is duidelijk dat het zo had moeten zijn," sluit Butterfield positief af.

Wat zeg jij? Had jij Asa Butterfield in de rol als Peter Parker willen zien? Of ben je blij met Tom Holland?

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GizMogwai

Avatar

Ik ben blij met Tobey Maguire en Sam Raimi.

baron nostalgia

Avatar

Tom Holland is gewoon de beste spiderman acteur

STYD

Avatar

Tom is wel beter. Aan de andere kant is het wel lastig om in te schatten. Heel veel dachten dat Ben Affleck ook slecht gecast was, uiteindelijk bleek hij toch een van de betere batmans te zijn.

Maar ik zag hem laatst in Slaughterhouse en ik zie totaal geen Spiderman in hem.

Artificialis

Avatar

Als de rollen omgedraaid waren geweest en Tom Holland dit interview had gedaan dan hadden we Asa Butterfield als de betere Spider-Man onderschreven.

Sunspot

Avatar

^

Bijna zeker wel. Bedoel, je moet gewoon beetje enthousiast zijn, beetje kunnen acteren en fit zijn.

Rest ligt aan regisseur/studio, schrijvers vooral wat dit soort films betreft

omniesbonsai

Avatar

Tom is .wel de slechtste vertolking
Toby heeft die typische nerdy look,en als Spiderman geweldig

Sunspot

Avatar

^

Maguire is de beste Spiderman nog steeds

Charxlie

Avatar

Ik mag asa wel maar hij had waarschijnlijk niet zo een goeie Spiderman geweest, hij geeft de Goofy charm niet die Tom juist zo goed naar voren brengt in de films ook is Tom een goeie turner en free runner dus doet hij veel stunts zelf waardoor het meer eigen voelt asa kan dit niet

GizMogwai

Avatar

Tobey is niet de beste spiderman acteur. Tobey is Spiderman. Alles klopte gewoon in de films van Sam Raimi: Verhaallijn, humor, drama, actie, soundtrack en last but not least goede acteurs die de bad guys vertolkten. Oke, Topher Grace tel ik niet mee en ja Spiderman 3 was niet zo slecht en begin a.u.b. niet over te veel badguys. Wat is de maatstaf van teveel ?

starbass

Avatar

Tobey was TE nerdy (niet persee te nerdy, maar meer te overdreven gespeeld, te onhandig), ik ergerde me daar erg aan. Ik vind Tom wat dat betreft stukken beter.

Carmine

Avatar

Asa zou het goed hebben gedaan als Peter Parker die zijn enorme nerdy uitstraling. Kijk maar in SE. Of hij goed genoeg voor Spiderman zou zijn? Ik denk dat het niet uitmaakt.. bijna alles van Spiderman is CGI. Je moet dan alleen een goede stemacteur zijn.

NieuwsFilm

meest populair