Blu-ray review 'Charlie's Angels' - Hoe vurig vind jij deze nieuwe Angels?

Dit was geen succes, maar slecht? Mwa, het had zeker erger gekund!

Bram de Groot 2 juli 2020 19:00 in Blu-ray
Regie: Elizabeth Banks | Cast: Kristen Stewart (Sabina), Naomi Scott (Elena), Ella Balinska (Jane), Elizabeth Banks (Bosley), Patrick Stewart (John Bosley), Sam Claflin (Alexander Brock), Jonathan Tucker (Hodak), Nat Faxon (Peter Fleming), Chris Pang (Jonny Smit), Luis Gerardo Méndez (Saint), Noah Centineo (Langston), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Bioscooprelease: 09.01.2020| FilmTotaal recensie: 3 sterren

Soms verschijnen er van die films waarvan je van te voren weet, 'deze gaat um niet worden'. Zo'n film is Charlie's Angels, een op-en-top fleurige "vrouwenfilm" die eigenlijk nog niet eens zo heel slecht is. Maar ergens ging er toch wel iets toch heel erg fout. Ondanks de grote namen flopte de nieuwe Angels aan de wereldwijde bioscoopkassa's. En goed ook.

In de States startte de circa $48 miljoen kostende actiekomedie Charlie's Angels van Columbia Pictures in het eerste weekend met een zeer zwakke $8,4 miljoen, en eindigde wereldwijd op een teleurstellende $73,3 miljoen. De film uit 2000 kwam nog tot $264,1 miljoen bij een budget van $93 miljoen.

Bij de critici deed de film van de regisseur Elizabeth Banks (Pitch Perfect 2) het middelmatig, met 52% op Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 5.36/10. Het publiek op RT was meer tevreden: 78% (4.02/5).


Kleurrijke nieuwe Angels

In Charlie's Angels is de Townsend Agency wereldwijd aan het uitbreiden. Meerdere teams met slimme, zwaar getrainde badass vrouwen worden geleid door verschillende Bosleys. Als een jonge IT-er waarschuwt voor een gevaarlijke technologie, komen de Angels in actie en zetten zij hun levens op het spel om de wereld te redden.

Blu-ray: Charlie's Angels

Discs: 1 x Blu-ray | Release: mei 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8712609634143 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De schijf van deze uitgave van Charlie's Angels zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant de drie Angels, Bosley en wat heren. Op de achterop een verwijzing naar een paar extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

Sony Pictures levert doorgaans prima Blu-ray uitgaven op en wat betreft het beeld van deze disc is dat zeker weer zo. De kleuren zijn rijk en de scherpte zoals het hoort. Samen zorgt dit voor een prima High Def-kijkervaring. De geluidstrack doet ook prima zijn werk, maar deze is "slechts" DTS-HD 5.1. Waarschijnlijk moet je voor een betere audiotrack de 4K-uitgave zien te bemachtigen.

Bonusmateriaal

Er staan een viertal aardige featurettes op deze schijf die inzoomen op de drie hoofdrolspelers (Stronger Together: The Sisterhood of Angels), de nieuwe Bosley (Elizabeth Banks: as BoSSley), de actie in de film (Warriors on Set: Angels in Action) en de kleding, make-up en stijl (Tailored for Danger: Styling the Angels).

Verder biedt de schijf nog vijf minuten aan verwijderde scènes, een Gag Reel, een muziekvideo van Ariana Grande, Miley Cyrus & Lana Del Rey en als laatste een aantal trailers.

Wat vind jij van Charlie's Angels?

Was jij onder de indruk van Charlie's Angels? Of vond jij de Angels van Cameron Diaz, Drew Barrymore en Lucy Liu beter? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm