Blu-ray

Blu-ray review 'Charlie's Angels' - Hoe vurig vind jij deze nieuwe Angels?

Dit was geen succes, maar slecht? Mwa, het had zeker erger gekund!

door Bram de Groot om 19:00 in Blu-ray
Regie: Elizabeth Banks | Cast: Kristen Stewart (Sabina), Naomi Scott (Elena), Ella Balinska (Jane), Elizabeth Banks (Bosley), Patrick Stewart (John Bosley), Sam Claflin (Alexander Brock), Jonathan Tucker (Hodak), Nat Faxon (Peter Fleming), Chris Pang (Jonny Smit), Luis Gerardo Méndez (Saint), Noah Centineo (Langston), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Bioscooprelease: 09.01.2020| FilmTotaal recensie: 3 sterren

Soms verschijnen er van die films waarvan je van te voren weet, 'deze gaat um niet worden'. Zo'n film is Charlie's Angels, een op-en-top fleurige "vrouwenfilm" die eigenlijk nog niet eens zo heel slecht is. Maar ergens ging er toch wel iets toch heel erg fout. Ondanks de grote namen flopte de nieuwe Angels aan de wereldwijde bioscoopkassa's. En goed ook.

In de States startte de circa $48 miljoen kostende actiekomedie Charlie's Angels van Columbia Pictures in het eerste weekend met een zeer zwakke $8,4 miljoen, en eindigde wereldwijd op een teleurstellende $73,3 miljoen. De film uit 2000 kwam nog tot $264,1 miljoen bij een budget van $93 miljoen.

Bij de critici deed de film van de regisseur Elizabeth Banks (Pitch Perfect 2) het middelmatig, met 52% op Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 5.36/10. Het publiek op RT was meer tevreden: 78% (4.02/5).


Kleurrijke nieuwe Angels

In Charlie's Angels is de Townsend Agency wereldwijd aan het uitbreiden. Meerdere teams met slimme, zwaar getrainde badass vrouwen worden geleid door verschillende Bosleys. Als een jonge IT-er waarschuwt voor een gevaarlijke technologie, komen de Angels in actie en zetten zij hun levens op het spel om de wereld te redden.

Blu-ray: Charlie's Angels

Discs: 1 x Blu-ray | Release: mei 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8712609634143 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De schijf van deze uitgave van Charlie's Angels zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant de drie Angels, Bosley en wat heren. Op de achterop een verwijzing naar een paar extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

Sony Pictures levert doorgaans prima Blu-ray uitgaven op en wat betreft het beeld van deze disc is dat zeker weer zo. De kleuren zijn rijk en de scherpte zoals het hoort. Samen zorgt dit voor een prima High Def-kijkervaring. De geluidstrack doet ook prima zijn werk, maar deze is "slechts" DTS-HD 5.1. Waarschijnlijk moet je voor een betere audiotrack de 4K-uitgave zien te bemachtigen.

Bonusmateriaal

Er staan een viertal aardige featurettes op deze schijf die inzoomen op de drie hoofdrolspelers (Stronger Together: The Sisterhood of Angels), de nieuwe Bosley (Elizabeth Banks: as BoSSley), de actie in de film (Warriors on Set: Angels in Action) en de kleding, make-up en stijl (Tailored for Danger: Styling the Angels).

Verder biedt de schijf nog vijf minuten aan verwijderde scènes, een Gag Reel, een muziekvideo van Ariana Grande, Miley Cyrus & Lana Del Rey en als laatste een aantal trailers.

Wat vind jij van Charlie's Angels?

Was jij onder de indruk van Charlie's Angels? Of vond jij de Angels van Cameron Diaz, Drew Barrymore en Lucy Liu beter? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Ik had mijn reactie al onder de recensie van FT gezet. Mijn conclusie was dat de Diaz/Barrymore/Liu films net wat leuker zijn (Full Throttle althans, de eerste heb ik al lang niet gezien), in ieder geval een stuk vlotter. Maar ook heel erg over-the-top, Banks heeft het iets realistischer dan dat willen maken.

Ik zou de originele serie nog wel eens willen zien, goede herinneringen aan. Er zijn seizoenen van op dvd uitgekomen, maar ik zie het op tv nooit meer terugkomen, al is er tegenwoordig zoveel dat je er ook makkelijk over heen kunt kijken in de gids.

RobzZ01

Avatar

Die twee vorige films hebben de tand des tijds niet goed doorstaan. Heel veel flashy dingen zonder echt inhoud.

Deze nieuwe versie was vermakelijk. De leads doen het leuk, vooral Kristen Stewart was een verrassing. Kon regelmatig een glimlach tevoorschijn toveren.

De film wilt helaas nét iets te graag #girlpower laten doorschemeren. Die openingsmontage bijv. Verschrikkelijk. Plus Elizabeth Banks, ondanks haar goede bedoelingen, kan geen actie regisseren. De actie was niet te volgen en vrij mager.

Als je actie bij je actiefilm niet overtuigt en daardoor die #girlpower niet op een natuurlijke manier overkomt wordt het helaas niet veel.

Toch nog wel mee vermaakt en ook nergens zo slecht als vaak beweert wordt.

Mothercopper

Avatar

Mega bagger. Meer kan ik er niet van maken

Overlord

Avatar

Vermakelijke film, het viel me op dat deze vrouwen eigenlijk een beetje hetzelfde doen als wat in veel buddy cop films gebeurt.
Alleen wordt dat blijkbaar nog wat minder op prijs gesteld door de grote menigte. En zoals anderen al aangeven, minder humor en een iets meer serieuze toon.

Fluffer

Avatar

De eerste 2 Charlies angels films waren te onozel voor woorden , deze is wat beter maar word na een tijdje saai en voorspelbaar.
Puur routinewerk dat je al honderd keer en beter gezien hebt.

NieuwsFilm

meest populair