Algemeen

Netflix-superheldenfilm 'The Old Guard': Top of flop?

Check hier de eerste reacties.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Netflix brengt ons op 10 juli een nieuwe superheldenfilm: The Old Guard. De film heeft een hoofdrol voor Charlize Theron en heeft nu de eerste recensies. Helaas zijn die niet overweldigend positief.

Op de site Rotten Tomatoes scoort de film op moment van schrijven 71 procent. Er is nog geen consensus, maar de recensies liegen er niet om. Nergens lijkt de film echt helemaal positief ontvangen te worden, al schrijven velen dat als je houdt van superheldenfilms zonder al te veel diepgang of logica, het een prima film is. Het is vooral een popcorn-spektakel.
The Guardian: "Het bijvoegelijk naamwoord in de titel klopt. Het wordt heel snel heel oud."
Globe and Mail: "Of het nou het middelmatige budget is, of de invloed van de algoritmes van Netflix die een mix van abonnee-vriendelijke elementen suggereren, of het gebrek aan een duidelijke visie van de regisseur; deze film lijdt onder een overweldigende aura van uitputting."
USA Today: "Ondanks bepaalde minpunten, gebruikt The Old Guard ook wat nieuwe elementen voor dit bekende genre en is het de moeite waard als je van actiefilms houdt."
Elements of Madness: "The Old Guard is precies het type popcorn-film dat alles doet om het publiek te pleasen, waar het publiek voor naar de bioscoop zou zijn gegaan."


The Old Guard
In The Old Guard volgen we Andy en haar groepje huurlingen die in het diepste geheim missies uitvoeren. Dat doen ze al eeuwen, want het team is onsterfelijk. Als die krachten plotseling bekend worden, is het aan Andy en Nile (een nieuwe rekruut), om de bedreiging te elimineren die hun krachten wil repliceren en gebruiken om er geld mee te verdienen.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jimb

Avatar

71 is toch zeker niet verkeerd..

dave74

Avatar

Netflix word toch maar al.te graag afgekraakt pffft

Movieman2018

Avatar

Ik wil gewoon Matthias Schoenaerts zien :P

Dawgruule

Avatar

Zet er dan even een trailertje in... nu ben ik nieuwsgierig

berepoot123

Avatar

Had iemand verwacht dat dit DE film van het jaar zou worden dan? Meer dan een doorsnee actiefilm voor op een zaterdagavond te kijken had ik persoonlijk niet verwacht en dan klinkt 71% niet slecht

STYD

Avatar

Onze eigen Marwan Kenzari speelt erin. Jammer dat ie niet even door FT genoemd wordt in het artikel. Mogen we toch wel trots op zijn lijkt mij.

NieuwsFilm

meest populair