Netflix

Netflix zou een stuk duurder kunnen worden als het dat wil

Abonnees blijven toch wel bij de dienst.

door Jim Pedd om 14:36 in Netflix
De waarde van Netflix is alleen maar toegenomen sinds het coronavirus toesloeg. Meer mensen zitten thuis en zoeken amusement en dat brengt je natuurlijk snel tot Netflix met zijn immense aanbod. Maar de concurrentie is groot. Desalniettemin zou Netflix zijn prijzen prima omhoog kunnen gooien.

Dat blijkt althans uit een onderzoek waar vakblad Variety vandaag over schrijft. Zelfs al is de concurrentie van Disney+, HBO Max en zelfs Videoland groot, Netflix zou hogere prijzen kunnen vragen voor zijn abonnementen.

Meer geld kan
Volgens Cowen & Co., dat elke maand een enquête doet onder Amerikaanse consumenten, is de bereidheid van mensen om meer geld te betalen voor een Netflix-abonnement gegroeid. In december 2019 zou nog 47 procent akkoord gaan met een prijsverhoging, in mei was dat al 55 procent. Onder mensen die meer dan zeven uur streamen per week, is dat zelfs van 52 procent naar 60 procent gestegen.

"Aangezien het coronavirus dit jaar de wereld in zijn greep houdt, verbaast het ons niet dat Netflix duurder zou kunnen worden, nu het een steeds essentiëlere entertainmentdienst is. En onze enquête ondersteunt die theorie."

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Netflix heeft niet echt concurrentie. Dan heb ik het over de Originals / bij veel andere diensten valt het tegen.

eltorro

Avatar

Al een aantal jaar wordt gezegd dat Netflix veel concurrentie heeft en toch blijft de waarde maar stijgen stijgen. Je zou bijna denken dat de 'concurrentie' goed voor Netflix is.

McKentin

Avatar

Toch gek, zo boeiend is het aanbod van Netflix niet????. En dat handje vol wel leuke originals zijn dezelfde dag nog te vinden bij diverse andere sources.

Filmhead

Avatar

Nah... beetje aftastend artikel eerder om te peilen of we hierin meegaan. Nee hoor, Netflix is leuk maar we kunnen prima zonder!

Fluffer

Avatar

Dat Netflix duurder zal worden is maar een kwestie van tijd , dat is duidelijk .
Maar ik snap nog altijd het succes niet, voor niet veeleisende filmliefhebbers die maar af en toe eens naar een film kijken is dit ok maar alle anderen zijn vlug uitgekeken .

NieuwsFilm