Netflix zou een stuk duurder kunnen worden als het dat wil

Abonnees blijven toch wel bij de dienst.

De waarde van Netflix is alleen maar toegenomen sinds het coronavirus toesloeg. Meer mensen zitten thuis en zoeken amusement en dat brengt je natuurlijk snel tot Netflix met zijn immense aanbod. Maar de concurrentie is groot. Desalniettemin zou Netflix zijn prijzen prima omhoog kunnen gooien.

Dat blijkt althans uit een onderzoek waar vakblad Variety vandaag over schrijft. Zelfs al is de concurrentie van Disney+, HBO Max en zelfs Videoland groot, Netflix zou hogere prijzen kunnen vragen voor zijn abonnementen.

Meer geld kan
Volgens Cowen & Co., dat elke maand een enquête doet onder Amerikaanse consumenten, is de bereidheid van mensen om meer geld te betalen voor een Netflix-abonnement gegroeid. In december 2019 zou nog 47 procent akkoord gaan met een prijsverhoging, in mei was dat al 55 procent. Onder mensen die meer dan zeven uur streamen per week, is dat zelfs van 52 procent naar 60 procent gestegen.

"Aangezien het coronavirus dit jaar de wereld in zijn greep houdt, verbaast het ons niet dat Netflix duurder zou kunnen worden, nu het een steeds essentiëlere entertainmentdienst is. En onze enquête ondersteunt die theorie."

NieuwsFilm

meest populair