Algemeen

Guillermo del Toro (Hellboy) zal niet rusten voor hij zijn passieproject heeft gemaakt

De Mexicaan probeert 'At The Mountains Of Madness' al ruim tien jaar van de grond te krijgen.

door Jan-Peter Rook om 10:26 in Algemeen
Elke regisseur heeft wel een passieproject, een film die ze in hun carrière echt nog een keer willen maken. Voor Guillermo del Toro, bekend van de eerste twee Hellboy-films en Pan's Labyrinth (2006), is dat een verfilming van het scifi-horrorboek At The Mountains Of Madness van H.P. Lovecraft.

Del Toro is al langer dan een decennium bezig met het op poten zetten van de productie, die op Antarctica zal plaatsvinden. Hij kwam op een bepaald moment dicht in de buurt met Tom Cruise als hoofdrolspeler en James Cameron als producent. Het probleem was alleen dat die versie 150 miljoen dollar zou gaan kosten en met een R-rating durfde Universal Pictures de gok toch niet te wagen.

Vurige wens
Del Toro heeft onlangs echter aangegeven dat hij de film nog steeds heel erg graag wil maken en dat die vurige wens er altijd zal zijn zolang hij leeft: "Dit is waarom ik deze ring draag sinds het project is gecanceld. Dit is de nep-ring van een nep-universiteit, Miskatonic University, die in het boek voorkomt. Ik zal hem dragen tot ik de film heb gemaakt, ze mogen me er desnoods mee begraven."

Het verhaal volgt onderzoekers die op verkenningstocht gaan op Antarctica en de restanten vinden van schepsels die geen planten of dieren zijn. Reizend door een enorme bergketen, stuiten ze op een verlaten stad uit de oudheid. Als ze ondergronds gaan, komen ze erachter dat ze iets hebben ontwaakt.

Del Toro hoopt dit najaar weer aan de slag te mogen met zijn tot nu toe voor de helft geschoten film Nightmare Alley en is ook druk bezig met zijn stop-motion Pinocchio voor Netflix. Misschien dat hij daarna eindelijk zijn volledige aandacht kan geven aan At The Mountains Of Madness.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pascal08

Avatar

Lijkt me echt een spannende film vooral de opbouw er naar toe,
het einde lijkt me wel moeilijk te filmen,
het enige wat ik kan denken is het Cloverfield monster :D
Maar schande dat deze film gewoon niet gemaakt wordt, terwijl bucht als MIB en Ghostbusters zo snel groenlicht hebben.

baron nostalgia

Avatar

Ik wil die film graag zien net als hellboy 3 met ron perlman

horizon

Avatar

Del Toro staat altijd wel voor zekere kwaliteit. Al verwacht ik niet dat hij ooit nog El Fauno zal overtreffen.

NieuwsFilm

meest populair