Algemeen

Tessa Thompson over het eerste 'queer'-personage in het MCU

De actrice is er trots op.

door Wouter Drummen om 13:14 in Algemeen
Recentelijk liet Anthony Mackie zich nog negatief uit over Marvel en het gebrek aan zwarte cast en crew in hun films. Tessa Thompson, die al in diverse Marvel-films Valkyrie heeft gespeeld, is juist trots op Marvel en zegt dat diversiteit in de toekomst alleen nog maar zal toenemen.

Thompson's Valkyrie wordt namelijk het eerste queer-personage in het MCU. Volgens de actrice wordt er vanaf Phase Four alleen nog maar ingezet op diversiteit: ''Marvel-films zijn overal ter wereld te zien. Het is dus belangrijk dat er zwarte, mindervalide en queer-mensen in vertegenwoordigd zijn en worden''.

Belangrijke taak
Volgens Thompson is dan ook aan Marvel de taak om het goede voorbeeld te geven: ''Het is van groot belang dat vooral jonge mensen zichzelf erin kunnen herkennen. Ik ben blij dat we op dat vlak grenzen blijven verleggen en dat ik het zelf kan doen met Valkyrie. Maar er zijn nog zo veel meer coole queer comic-personages die het ook verdienen om gezien te worden''.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Maak me meer zorgen dat er straks geen witte acteur meer rond loopt

Ang3l

Avatar

Heel leuk Tessa, maar er was NIETS over van die queerness van Valkyrie in het MCU. Marvel durfde het gewoonweg niet aan. Zeggen dat Valkyrie queer is in de social media er omheen, is hetzelfde als Rowling die zegt dat Dumbledore gay is. Als t niet in de film zit (of in t geval van Dumbledore in de boeken ook), dan is t laf gelul in de marge uit angst voor kritiek en de Aziatische markt.

Fan-bating and riding the PC-train.
Ben benieuwd of dat bij Eternals ook zo gaat zijn.

Marvel heeft t in z'n comics al decennia geleden jaren aangedurfd, maar dat was omdat comics nog steeds redelijke niche waren toen. De films zijn een big budget wereldwijd fenomeen. Dan staan ze ineens niet meer zo vooraan, wetende dat dit een dik bedrag kan kosten in China.

Master Of Films

Avatar

Thompson's Valkyrie wordt namelijk het eerste queer-personage in het MCU.
Zo'n een label zou ze eigenlijk op haar voorhoofd moeten gaan tatoeëren. Of anders het woordje damaged. Smiley face

Volgens de actrice wordt er vanaf Phase Four alleen nog maar ingezet op diversiteit
Klopt, want wie o wie komt er eindelijk weer eens aangevlogen.

8 July 2022 -> Captain Mary Sue part 2 Smiley face
Ik laat de niet diverse Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings maar achterwege, om Mackie niet te beledigen. Smiley face

MajorJos

Avatar

Invalide zijn is toch bijna altijd de basis van een superheld. Een sterke afwijking hebben, psychisch of lichamelijk. Dr Strange kan zijn handen niet meer gebruiken, Professor X zit in een rolstoel, Daredevil is blind, etc. Vanaf MCU film 1 heb je al Warmachine, een held gespeeld door een donkere acteur. Als iets divers is, zijn het wel superhelden. Gezeik altijd van buitenaf, terwijl ze de materie totaal niet kennen.

Pascal08

Avatar

Ken haar niet goed maar vind het geen fijne actrice om naar te kijken, zo ook in MIB.
Toch knap als je dan voor het karretje gespannen wordt voor een diversiteit progamma terwijl men zo tegen stereotypering is.
Maar voor jou tien anderen zeg maar.
Maar je kan niet racisme en andere zaken bevechten door mensen naar voren te trekken vanwege hun kleur afkomst en geaardheid, DAT is juist racisme!
Ben ik nou zo slim of iedereen nou zo dom?! :D

GreenHornet

Avatar

Elke superheld heeft een schroefje los.
Ik snap ook dat niet superhelden een hekel hebben aan dit soort mensen. Kijk maar naar Xmen

Monojaxx

Avatar

Dus we krijgen straks een MCU personage dat van musicals houdt, ABBA, wisselende contacten heeft en een voorliefde voor roze handtasjes en Brie?

Hè Mono! Niet zo generaliseren Smiley face

Sunspot

Avatar

Aan Marvel de taak... haha

Artificialis

Avatar

In Deadpool 2 werd gewoon een lesbisch koppel in het verhaal gegooid. De biseksuele Wade Wilson duikt zelf ook op mannen af. Niemand heeft daar wakker van gelegen. Het werd ook niet aangekondigd als een groot evenement, want voor de makers van Deadpool is homoseksualiteit duidelijk geen issue.

Waarom doen Disney en Marvel hier zo krampachtig over? Valkyrie is net zo lesbisch als Holdo, namelijk totaal niet. Er wordt gezegd dat het lesbo's zijn, maar het wordt wel zenuwachtig buiten beeld gehouden. Stop er gewoon een paar homo's in en doe verder niet zo moeilijk.

Ang3l

Avatar

@artificialis

En dat is dus idd wat ik in mijn post t laffe van marvel (of eigenlijk Disney) noemde. Dat off-screen geneuzel dat een karakter toch echt wel queer is. O ja? laat t maar eens on-screen zien dan! (maar dan ben je o.a. je Chinese markt kwijt, en dat doet pijn).

Kortom: heeeeel woke van Disney, not. En waarschijnlijk is dat in Eternals ook een super klein aandeeltje.

Mothercopper

Avatar

Hollywood en Marvel in het bijzonder moeten voorzichtig worden, want het publiek begint zich steeds meer te roeren als het gaat om het feminiseren van de superhelden en de geforceerde diversiteitsdrang.

starbass

Avatar

Hoort The Runaways niet in het MCU?

En ik kan me haast niet voorstellen dat er nog geen andere gay personages in de MCU zijn voorgekomen, maar ik snap ook niet helemaal waarom mensen daar zoveel waarde aan hangen.
Who cares of Dumbledore wel of niet gay is en of dat wel of niet duidelijk te zien is of zou moeten zijn.

NieuwsFilm

meest populair