Featured

Hoe wist 'Star Wars'-schurk Palpatine al die jaren verborgen te blijven?

Hij speelde het spel behoorlijk slim.

door Jim Pedd om 08:28 in Featured
Hoe wist Palpatine er eigenlijk voor te zorgen dat Luke Skywalker zijn bestaan niet opmerkte. Luke was aanwezig bij de ogenschijnlijke dood van Palpatine door toedoen van zijn vader, Anakin Skywalker.

Palpatine werkte al nadat hij de Supreme Chancellor werd in The Phantom Menace aan een netwerk van geheime basissen verspreid door het hele universum. Die werden bemand door robots die Palpatine's bevelen zouden volgen. Het netwerk van geheime basissen bleef opmerkelijk genoeg intact.

Geheim netwerk
Luke Skywalker ontdekte volgens de Shattered Empire-comics een van de geheime basissen en deed dat vlak nadat de tweede Death Star verwoest was. Die basis was helemaal gewijd aan het maken van Sentinel-robots die Palpatine's laatste instructies moesten uitvoeren. Alhoewel Luke de basis ontdekte, waren de Sentinels al actief om de plannen van Palpatine uit te voeren.

Een daarvan gaf bijvoorbeeld aanleiding tot Operation Cinder, dat bedoeld was om aanvallen te lanceren op talloze werelden en zo miljarden wezens te doden. Tegelijk waren de aanvallen gericht op de planeten waar de geheime basissen van Palpatine zich bevonden, opdat die verborgen konden blijven en het voor niemand bekend was dat ze bleven bestaan.

Niet geslaagd
Operation Cinder slaagde niet helemaal, want bij de slag om Jakku wist de Nieuwe Republiek van de overgebleven troepen van het Keizerrijk te winnen. Daar wist Luke uiteindelijk de geheime basis van Palpatine te ontdekken en begon hij te vermoeden dat er meer aan de hand was. Dat leidde hem tot een zoektocht naar de Sith Wayfinder en die bracht Luke wel heel dichtbij de ontdekking van Palpatine.

Uiteindelijk kon de schurk de ontdekking voorkomen door zich onder meer te richten op de dochter van Lando Calrissian. Die verdween precies op het moment dat Lando en Luke achter de Sith Wayfinder aan zaten. En Palpatine wist ook te bewerkstelligen dat Ben Solo eindelijk een schurk werd en kon zo de Jedi Temple verwoesten. Daarmee schakelde Palpatine Luke alsnog uit als bedreiging.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Darthmar

Avatar

Hij kon verborgen blijven omdat ze nooit aan hem hebben gedacht tot Snoke in TLJ het loodje legde.

Peace

Avatar

Hoeveel boeken hebben ze nog nodig om al die troep uit te leggen? Begint erover te worden vind ik.

xarkov

Avatar

Hij had een onzichtbare cloak die Frodo ook had in Lord of the Rings.

chefry1983

Avatar

Sjonge wat een verhaal. Word dit ook verfilmd?

JohannesDC

Avatar

@xarkov. Was dat niet Harry Potter Smiley face

Oboema

Avatar

Wat een belachelijke soep is dit zeg.

xarkov

Avatar

@JohannesDC, misschien beide?

NieuwsFilm

meest populair