Algemeen

Disney werkt met 'geheimhouding, angst en paranoia'

Aldus iemand die er ervaring mee heeft.

door Jim Pedd om 06:31 in Algemeen
Schrijver J.W. Rinzler vertelt tijdens een interview met The Force Cast, een podcast over Star Wars, hoe het is sinds Disney met de scepter zwaait over Lucasfilm. Dat is een stuk minder fijn.

"Toen Disney langskwam, en dit kan ik denk ik wel zeggen omdat het geen geheimhoudingsverklaring schendt... Ik heb er 15 jaar gewerkt en gedurende die 15 jaar heb ik in nauwe samenwerking met George Lucas gewerkt. Maar ineens mocht ik geen scenario zien voor The Force Awakens en duurde dat heel lang," aldus Rinzler die verschillende boeken schreef voor Lucasfilm.

Geheimhouding en angst
Voor Rinzler voelt het vooral "als een compleet andere manier van werken" aangezien het voor Disney draaide om "controle, en angst, en paranoia." Dat gezegd hebbend, was het voor hem "geen hemel op Aarde" toen Disney het overnam.

"Het was echt een verschil al als dag en nacht. Eerder konden we gewoon het script lezen. Natuurlijk niet iedereen. Maar de baas van een licentiehoudend bedrijf kon namens dat bedrijf wel het script lezen, zodat ze wisten wat er aan de hand was."

Die tijden zijn nu dus voorbij, wat echt komt door de immense geheimhouding die werken voor Disney met zich meebrengt.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair