'Chicken Run 2': na Mel Gibson nog een actrice niet welkom bij de Netflix-sequel

'Chicken Run 2': na Mel Gibson nog een actrice niet welkom bij de Netflix-sequel

De originele stem van hoofdpersonage Ginger zou inmiddels te oud klinken.

Veel Chicken Run-nieuws de laatste tijd. Naast het nieuws dat het vervolg op de stop-motion animatiefilm uit 2000 naast Netflix ook in de bioscoop zal komen, vernamen we eerder al dat Mel Gibson niet zal terugkeren. Dit blijkt nu ook te gelden voor een andere hoofdrolspeler uit de eerste film, namelijk Julia Sawalha.

Sawalha, die de stem van Ginger insprak in de eerste Chicken Run, geeft aan dat ze niet zal terugkeren voor de sequel en dat daar een hele stomme reden voor is. Sawalha zei het volgende via Twitter:

"Vorige week kreeg ik uit het niets via e-mail te horen dat ik niet gecast zal worden voor de rol van Ginger in de Chicken Run-sequel. De reden hiervoor is dat mijn stem inmiddels te oud zou klinken en daarom gaan ze op zoek naar een jongere actrice."

Niet getest
Het is natuurlijk mogelijk dat haar stem niet meer geschikt is, maar schijnbaar hebben ze Sawalha's stem niet eens getest om tot deze conclusie te komen. Omdat ze weigert hierin mee te gaan, besloot de actrice een paar zinnen van Ginger uit de eerste film opnieuw in te spreken en op te nemen. Oordeel hier zelf of ze te oud klinkt voor de nieuwe film.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Mel Gibson ook niet zal terugkeren voor Chicken Run 2. Hoewel het er even op leek dat dit iets had te maken met racistische en seksistische uitspraken uit het verleden, blijkt nu dat zijn stem ook te oud klinkt.

Sawalha sluit af: "Ik ben onjuist behandeld. Ik ben verdrietig en woedend, maar tegelijkertijd voel ik me machteloos. Er klopt iets niet aan de manier waarop dit gegaan is. Ik baal enorm dat ik nu niet meer mag werken met Nick Park en Peter Lord, twee mannen waar ik zoveel van geleerd heb. We hebben destijds met z'n drieën het personage Ginger gecreëerd. Ondanks alles wens ik de productie het beste en hoop ik dat de sequel een groot succes wordt."

Het is op dit moment nog niet duidelijk of de overige stemmen uit de eerste film wel terugkeren of ook worden vervangen.

NieuwsFilm

meest populair