'Star Wars': Hoeveel tijd zit er tussen alle films?

'Star Wars': Hoeveel tijd zit er tussen alle films?

De films spelen zich over een periode van 67 jaar af.

De drie Star Wars-trilogieën behoren tot de meest bekeken films. Sinds A New Hope in de bioscopen uitkwam in 1977, maakt de franchise onderdeel uit van het culturele landschap. De negen Skywalker-films vertellen een overkoepelend verhaal, dat in december vorig jaar afgerond werd.

Maar hoeveel jaren verstreken er eigenlijk tussen de films en hoe passen de trilogieën precies in elkaar? Screen Rant zette op een rij hoe het allemaal bij elkaar past.

Hoeveel jaren?
De tijd tussen The Phantom Menace en The Rise of Skywalker beslaat in de franchise 67 jaar. Maar dat wil niet zeggen dat de films allemaal evenveel tijd beslaan. Zo begint The Phantom Menace in het in-universe jaartal 32 BBY. Attack of the Clones speelt zich in 22 BBY af en Revenge of the Sith in 19 BBY. Er verstrijken dus maar 13 jaar in de tijd dat Anakin Skywalker als irritant broekie opstaat op Tatooine en Palpatine hem ten val brengt, een gigantische oorlog begint én de Jedi uitgemoord worden.

De Original Trilogy is een stuk korter. In-universe verstreken er maar vier jaar. Luke Skywalker begint dus als 19-jarig broekie in A New Hope en is in Return of the Jedi pas 23 jaar oud. De training voor een Jedi duurt normaal natuurlijk een stuk langer, maar Luke maakt het lang niet zo gek als Rey.

De Sequel Trilogy neemt namelijk maar één jaar in beslag. Rey is dus enorm snel verworden van een eenzame dame in de woestijn van Jakku tot een ervaren en machtige Jedi in The Rise of Skywalker.

NieuwsFilm

meest populair