Politie deelt nieuwe details: "Verdronken Naya Rivera (Glee) werd overmeesterd door de natuur"

Politie deelt nieuwe details: "Verdronken Naya Rivera (Glee) werd overmeesterd door de natuur"

Een combinatie van wind, golven en begroeiing in het water werd Naya Rivera mogelijk fataal.

Vier dagen nadat het lichaam van Naya Rivera werd geborgen uit Lake Piru, het meer waar ze vorige week woensdag vermist raakte, heeft de politie nieuwe details gedeeld over de mogelijke oorzaak van haar dood.

Er zijn nog veel onbeantwoorde vragen over de verdrietige en onverwachtse dood van Naya Rivera (33). De Glee-actrice verdronk vorige week in Lake Piru, waar ze een vaarttochtje maakte met haar vierjarige zoontje Josey (4). "We weten dat ze met haar vierjarige zoontje aan het zwemmen is geweest", vertelt Jeremy Paris, de leider van het onderzoek, tijdens een nieuw persmoment.

"We weten ook dat hij een reddingsvest droeg en zij niet. Daarnaast weten we dat ze in staat was om haar zoon terug in de boot te duwen", vervolgt hij. "Maar vervolgens, voor nog onbekende redenen - waar we waarschijnlijk ook nooit achter zullen komen - lukte het haar niet om zelf terug in de boot te klimmen".

Paris ontkent ook het gerucht dat Rivera in de knel is geraakt door onverwachtse getijdenstromen. "Die komen niet in het meer voor. Wel door wind aangedreven stromingen die het wateroppervlak kunnen beïnvloeden", legt hij uit.

Het type boot dat Rivera had gehuurd drijft relatief hoog op het water en dobbelt daardoor sneller op en neer en kan ook relatief makkelijk door de wind weg worden geduwd.

"De wind, golven, het dobberen, maar ook de begroeiing onder water waar je aan vast kunt komen te zitten, zijn allemaal factoren die tot gevaarlijke situaties kunnen leiden", aldus Paris. "We hebben inderdaad geconstateerd dat de boot redelijk ver van de plek waar uiteindelijk haar lichaam gevonden is, is aangetroffen. Dat vermoeden hadden we al vrij snel".

NieuwsFilm

meest populair