Nieuwe 'Star Wars'-films voortaan meer intieme verhalen?

Nieuwe 'Star Wars'-films voortaan meer intieme verhalen?

COVID-19 zou enorme impact hebben op productiebudgetten.

Met productiebudgetten van rond de 300 miljoen dollar waren de Star Wars-vervolgfilms geen goedkope producties. Ook waren het groots opgezette avonturen. Volgens een nieuw gerucht wordt het in de toekomst allemaal minder duur en groots.

Aankomende jaren moet er zeker meer Star Wars-films verschijnen, maar hierover is tot op heden nog zeer weinig bekend. Er zijn verschijningsdatums geprikt in december 2022, 2024 en 2026 en regisseurs Rian Johnson, Taika Waititi en J. D. Dillard en Marvel Studios-hoofd Kevin Feige zijn verbonden aan projecten.

Minder grootse Star Wars-films?
Making Star Wars meldt nu dat hun bronnen bij Pinewood Studios aangeven dat nieuwe films in de Star Wars-wereld een stuk goedkoper worden als het coronavirus achter de rug is. De films worden "kleiner in omvang en meer intieme blockbusters door de economische terugval die de wereld heeft geleden."

In hoeverre dit klopt zullen we vanzelf zien. Wel is duidelijk dat de kleinschaligere aanpak bij The Mandalorian van Disney+ in de smaak viel, dus ook om die reden zou Lucasfilm kunnen overwegen om intiemere Star Wars-films te gaan maken.

NieuwsFilm

meest populair