Russell Crowe voelde zich schuldig na winnen Oscar voor 'Gladiator'

Russell Crowe voelde zich schuldig na winnen Oscar voor 'Gladiator'

Hij vond dat anderen die aan de historische film werkten meer lof verdienden.

Gladiator maken is voor Russell Crowe ontzettend goed uitgepakt. Het bood hem meer kansen aan in de filmwereld en leverde een mooi goud beeldje op: de Oscar voor beste acteur. Toch was de Nieuw-Zeelander niet helemaal tevreden met deze uitkomst.

Op bezoek bij het Australische programma Today onthulde de 56-jarige man dat hij het jammer vindt dat anderen niet evenveel of meer lof kregen voor de productie. Vooral de regisseur, Ridley Scott, had in het zonnetje gezet moeten worden.

Bekijk de afbeelding
Aandacht
"Ik kreeg toentertijd zoveel schouderklopjes," begint Crowe. "En, weet je, ik heb grote prijzen gewonnen en behoorlijk wat tijd doorgebracht op een hoger niveau. Maar ik heb die film [recent] gezien en het is een regisseurs film."

De film won ook Oscars voor o.a. beste film, maar niet beste regisseur. Crowe bekrachtigt: "Er was een moment dat ik mij afvroeg: 'Waarom krijg ik alle aandacht terwijl Ridley Scott de Academy Award verdient?'"

Bekijk de afbeeldingSlecht
Niet lang geleden vertelde Crowe in een ander interview dat hij Gladiator bijna had overgeslagen. "Het was een unieke ervaring, want het script dat ze hadden was zo slecht. Het was ontzettend slecht."

"De producent wist niet dat ik er al een kopie van had," eindigt Crowe. "En hij zei dan ook: 'Ik wilde je het document dat we hebben niet opsturen, omdat je dan niet zou reageren.'"

NieuwsFilm

meest populair