'Aquaman'-acteur weigerde z'n naam te verkorten vanwege Moslim-achtergrond

'Aquaman'-acteur weigerde z'n naam te verkorten vanwege Moslim-achtergrond

Yahya Abdul-Mateen II wil zijn familie en oorsprong blijven eren.

Je plek vinden in Hollywood blijft een lastige zaak voor sommige mensen. Aquaman-slechterik Yahya Abdul-Mateen II, ook bekend van de aankomende horrorfilm Candyman en HBO-serie Watchmen, onthulde tegenover GQ Middle East dat hij bij aankomst meteen op zijn naam werd aangesproken.

Bekend worden in de filmwereld zou hem enkel lukken als Abdul-Mateen II zijn naam zou verkorten. Althans, dat is wat een hoge pief hem vertelde. Yahya Mateen of gewoon Yahya waren blijkbaar betere keuzes. Maar de 34-jarige Amerikaan weigerde dat te doen, omdat hij zijn familie en Moslim-achtergrond wil eren.

Bekijk de afbeelding
Traditioneel
"Mijn naam is niet een naam die je willekeurig kiest," begint de acteur. "Yahya Abdul-Mateen de Tweede is geen John Wayne. Het is niet traditioneel gezien de persoon die je bovenaan een affiche ziet staan. En dat is wat mensen juist zo inspirerend vinden."

Volgens Abdul-Mateen II krijgt hij voortdurend berichten van mede Moslims die hem bedanken voor zijn inzet. "Voor vele beginnende acteurs en artiesten op de wereld is Amerika hét doel, dé vergelijking," gaat hij vrolijk verder.

"Dus dat mijn naam bovenaan de castlijst staat van 'Candyman' en 'Aquaman', en ik naast Keanu Reeves te vinden ben in grote producties als 'The Matrix' is niet niks. Gevalideerd worden, mijn mannetje staan en praatprogramma's bezoeken waar ze mijn volledige naam uitspreken is inspirerend."

NieuwsFilm

meest populair