Algemeen

Netflix komt met nieuwe afspeelfunctie

Nu kun je zelf bepalen hoe snel (of langzaam) je een film of serie kijkt.

door Bram de Groot om 10:38 in Algemeen
De apps van Netflix worden doorlopend aangepast met allerlei nieuwe instellingen en functies. Nu krijgt de Android-app van Netflix een opvallende aanpassing: je kunt namelijk de snelheid waarmee je een film of serie kijkt aanpassen.

De functie werd in 2019 aangekondigd en deze wordt deze maand uitgerold. Je kunt content nu vertraagd afspelen, met een snelheid van 0.5x of 0.75x. En je kunt de beelden ook sneller aan je voorbij laten gaan, met een snelheid van 1.25x of 1.5x.

Iedere keer opnieuw instellen
Netflix zorgt er wel voor dat je de afspeelsnelheid per film of serie moet instellen, dus als je iets nieuws gaat kijken staat de afspeelsnelheid weer gewoon op "1". Volgens The Verge worden de update de komende weken op de Android-app van Netflix uitgerold, dus waarschijnlijk ook in Nederland.

De functie wordt overigens niet met open armen ontvangen door Hollywood, maar geheel nieuw is de afspeelsnelheid uiteraard niet. Fysieke spelers hebben al dergelijke opties en ook YouTube kent afwijkende afspeelsnelheden.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Ik kijk gewoon via mijn televisie-ontvanger van KPN. Het rare is dat continu als er veel nieuwe content is toegevoegd de hele boel vastloopt - je kunt niet meer navigeren of verderkijken. De enige manier is de hele tv-ontvanger restarten - kost misschien 2 minuten hooguit, maar het is zo gek dat KPN hier niks aan doet, met een nieuwe ontvanger komt of de huidige update.
Het was nog veel erger met Youtube via de tv-ontvanger. Dat gaf verrassend mooi beeld, maar het was bijna niet te gebruiken zo snel liep het vast.
Het is net of KPN zoiets heeft van 'we bieden die diensten aan, maar als het niet goed werkt kunnen we er niks aan doen'.

Pronk47

Avatar

Waarom zou je een film nu langzamer of sneller af willen spelen?

don lukas

Avatar

Doet toch af aan de ervaring?
Filmmakers die hun werk toestonden op Netflix voor deze feature zullen wel weer uit hun plaat gaan.

jwk

Avatar

Zoiets moeten ze nou inbouwen zodra er reclame spotjes verschijnen op YouTube oid, en dan de snelheid x100

Draven

Avatar

Dit heeft weinig toegevoegde waarde volgens mij.

Filmfan2

Avatar

Films die me niet echt boeien kijk ik versneld, maar langzamer... die optie snap ik niet.

Henk71

Avatar

waarom zou je dat doen om hem sneller of langzamer af te spelen. zie er het nut niet van in

NieuwsFilm