Blu-ray review 'The Invisible Man' - Eindelijk het Dark Universe goed van start!

Elisabeth Moss krijgt "geest" achter zich aan.

Bram de Groot 2 augustus 2020 13:07 in Blu-ray
Regie: Leigh Whannell | Cast: Elisabeth Moss (Cecilia Kass), Aldis Hodge (James Lanier), Harriet Dyer (Emily Kass), Storm Reid (Sydney Lanier), Oliver Jackson-Cohen (Adrian Griffin), e.a. | Speelduur: 124 minuten | Bioscooprelease: 05.03.2020 | FilmTotaal recensie: 4 sterren

Na de prijzige flops Dracula Untold en The Mummy wist de low budget The Invisible Man een succesvolle invulling te geven aan Universals ambities om hun oude filmmonsters nieuw leven in te blazen. En dit is vooral met dank aan producent Jason Blum, regisseur Leigh Whannell (Upgrade) en actrice Elisabeth Moss.

Een vervolg is mogelijk, maar in de reeks verschijnt waarschijnlijk eerst een nieuwe Wolfman-film van Whannell. Of dit ook daadwerkelijk leidt tot een verbonden Dark Universe valt te betwijfelen, maar alles in nog mogelijk.

Box office en ontvangst
In de States startte de $7 miljoen kostende R-rated horrorfilm met $28,2 miljoen in het eerste weekend. In totaal haalde The Invisible Man een uitstekende $130,2 miljoen op. Die score was ongetwijfeld hoger geweest als de coronacrisis niet de deuren van de wereldwijde bioscoopzalen had doen sluiten.

Bij de critici deed de horrorfilm The Invisible Man het bijzonder sterk met een score van maar liefst 92% op Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 7.72/10. Het publiek op RT was het daarmee eens: 88% (4.3/5).


Moderne insteek!

In The Invisible Man is Cecilia gevangen in een gewelddadige, ongezonde relatie met een rijke wetenschapper en ze besluit op een nacht te vluchten. Wanneer haar gewelddadige ex plotseling overlijdt, vermoedt Cecilia dat zijn dood in scène is gezet. Gruwelijke toevalligheden worden dodelijk en bedreigen de levens van haar geliefden. Langzaam draait Cecilia door terwijl ze wanhopig probeert te bewijzen dat ze achterna gezeten wordt door iemand die niemand kan zien.

Blu-ray: The Invisible Man

Discs: 1 x Blu-ray | Release: juli 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083209643 | Met dank aan: Universal Pictures

De schijf van deze uitgave van The Invisible Man zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant het gezicht van Moss en de hand in het badkamerraam en op de achterkant de verwijzing naar op het oog beperkte extra's. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Deze Blu-ray uitgave van Universal Pictures is er weer eentje die perfect High Def beeld laat zien. Met een mooie 2.39 : 1 beeldweergave en mooie en licht bewerkte kleuren is dit een prachtige uitgave. Tel daarbij de prima scherpte op en je hebt niets te zeuren over deze HD-disc.

Het geluid komt via Dolby Atmos-track (Dolby TrueHD 7.1) en die zorgt voor de juiste muzikale ondersteuning en spanningsopbouw. Componist Benjamin Wallfisch leverde de muziek op. Hij werkte eerder mee aan de muziek van Hidden Figures en Blade Runner 2049.

Bonusmateriaal

Er staan vier featurettes op de schijf met als eerste Moss Manifested over het personage Cecilia Kass, en daarna kun je kijken naar Director's Journal with Leigh Whannell van zo'n 10 minuten. Hierin uit schrijver en regisseur Leigh Whannell zich over het genre. In de korte video's The Players en Timeless Terror zie je meer over de personages en vervolgens het verhaal.

Ook zijn er negen verwijderde scènes met een totale speelduur van ruim 13 minuten en een track met audiocommentaar van Whannell.

Wat vind jij van The Invisible Man?

Was jij onder de indruk van The Invisible Man? En zou jij een vervolg willen zien? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm