Algemeen

Corona raakt Scorsese's 'Killers of the Flower Moon' met DiCaprio en De Niro hard

We moeten nog even wachten, maar dan heb je ook wat!

door Zilko Tarici om 12:06 in Algemeen
Net voordat het coronavirus Amerika keihard trof, waren Martin Scorsese en zijn crew van plan om te beginnen met de 200 miljoen dollar kostende productie van Killers of the Flower Moon in de Amerikaanse staat Oklahoma. Toen de productie werd stilgelegd, was het lange tijd onduidelijk hoeveel tijd het zou kosten om toch weer verder te gaan. Vandaag weten we meer.

De opnames van de film, die is gebaseerd op het boek Killers of the Flower Moon: the Osage Murders and the Birth of the FBI van David Grann, gaan nu pas beginnen in februari 2021, ruim een jaar na de oorspronkelijke startdatum. Hoofdrolspelers Leonardo DiCaprio en Robert De Niro zullen dus pas over ruim een half jaar weer afreizen naar Oklahoma om mee te werken aan het epos. De opnames moeten in totaal ruim 16 weken duren, wat wel aangeeft hoe grootschalig de film wordt. In november of december zou de pre-productie al langzaam op gang moeten komen.

DiCaprio blijft trouw aan Scorsese
De aangepaste data zullen ook reden zijn geweest voor DiCaprio om hoofdrollen in nieuwe films van Paul Thomas Anderson en Guillermo del Toro af te wijzen (beide rollen gingen naar Bradley Cooper). Leo houdt zijn schema duidelijk vrij om herenigd te worden met zijn mentor Scorsese. Cinematograaf Rodrio Prieto liet daarnaast weten dat ze uiterst voorzichtig zullen zijn tijdens de opnames, omdat Scorsese astma heeft. Ze willen dan ook geen enkel risico lopen dat de gevierde regisseur besmet wordt door COVID-19.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Epos?

is een lang, verhalend gedicht over een belangrijke mythologische of historische persoon en gebeurtenis.
Vormelijke kenmerken:
Verhalend en lang
Geschreven in dactylische hexameter
Verheven stijl
Epische breedvoerigheid
Inhoudelijke kenmerken:
Belangrijke historische en mythologische gebeurtenissen
De helden zijn koningen en legerleiders.
De goden nemen deel aan de actie en hebben er invloed op.

Dat wordt een heel andere film dan ik dacht.

NieuwsFilm

meest populair