Algemeen

Is dit dan echt hét domste moment uit alle 'Star Wars'-films?

De Star Wars-fans zijn het er in ieder geval mee eens.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
De Star Wars-fans kunnen heel uitgebreid discussiëren over de succesvolle scifi-filmreeks, maar over de vervolgfilms zijn de meesten het snel met elkaar eens: dit had allemaal een stuk beter gemoeten. Het is dus niet vreemd dat een fragment uit de Disney-reeks is gebombardeerd tot "het domste moment uit Star Wars".

En dat domste moment komt ook nog eens uit de afsluiter van de negendelige Skywalker Saga, het verleden jaar verschenen Star Wars: The Rise of Skywalker. Op Reddit plaatste de gebruiker en Star Wars-fan u/DaTruestEva uit die film een foto en de fans waren het doorgaans eens met elkaar: Ja, domste moment!

Domste moment uit Star Wars
De foto laat het het moment zien waarop Rey (Daisy Ridley) de Sith Dagger omhoog houdt. Met de dolk probeert ze een aanwijzing te vinden naar de plek op de ruïnes van de Death Star waar een Sith Wayfinder ligt verstopt die de helden naar Palpatine's (Ian McDiarmid) duistere planeet Exegol moet leiden. Heb jij hier nog iets aan toe te voegen?

Without a doubt, one of, if not the dumbest moments in all of SW from r/StarWars


26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

omniesbonsai

Avatar

Heel slim gedaan!!!!!!!!!!!!!!!!
En totaal niet dom

Peace

Avatar

Ik vond heel de sequel trilogie het domste moment van SW.

Master Of Films

Avatar

De hele film is gewoon dom.

Enfin DaTruestEva pakt een momentje uit. Wat een toeval dat Sith Dagger geheel in lijn staat met de neergestorte Death Star uit Jedi. Volgens mij hadden J.J. Abrams & Chris Terrio in een dronken bui naar een Indiana Jones film gekeken. Ik had niet de indruk dat de Death Star ouder was dan de Sith Dagger. Nou kan je wel prophecy noemen. Tuurlijk, men neemt de bijbel Deus ex machina erbij en hoppa. Elke kleuter heeft meer fantasie dan die twee fan fic schijvers. Triest dat dit soort mensen nog steeds aan de bak zijn in Hollywood.

eltorro

Avatar

De teddy beertjes die de stormtroopers verslaan in de derde Star Wars film is wel het domste wat ik in al die films heb gezien. De nieuwe triologie is bijna een meesterwerk naast die film.

Pascal08

Avatar

Prequels, dit etc dom zou ik het niet noemen eerder bagger van de bovenste plank.

chefry1983

Avatar

Ik heb over deze scene geen mening want ik heb de film nog steeds niet gezien.
Maar de hele casino planeet scène was ook dom want die ging nergens over. De ewoks waren nog niet eens zo heel erg.

David Mills

Avatar

Scènes met Jar Jar Binks zijn de domste momenten uit de Star Wars films

ridjieddo

Avatar

Weet iemand wie de Phantom Menace was in The Phantom Menace?

bagheera1801

Avatar

ridjieddo, volgens mij was dat juist Palpatine, want die was sneaky vanalles aan het manipuleren. Dus wat dat betreft is met SW9 de cirkel wel rond.

Chris23

Avatar

idd, en weet iemand hoe force ghosts op een boomstam kunnen zitten?
Als ze op een boomstam kenne zitten kenne ze vast ook lightsabers vangen. Smiley face

bagheera1801

Avatar

Mijn domste moment is uit SW3. "You've lost Anakin, I have the high ground". Sjezus wat was dat slecht, lui geschreven en een anti-climax van dat gevecht.

SeanDeNiro

Avatar

Wel een beetje hypocriet dat Filmtotaal 4,5 sterren toebedeeld heeft aan deze pulp.

shellghost

Avatar

Domste moment voor mij was het moment dat Carrie in Deel 8 de ruimte in werd geslingerd en met de Force weer terug wist te komen.

BillySavastano

Avatar

Ahh yes yes, show your anger!! Voor mij was het domste moment toch wel uit rise of skywalker als force luke rey's saber vangt en dan ook nog zegt: a jedi weapon deserves more respect.. terwijl die hem in TLJ zelf weg gooide! Toen dacht ik echt: wauw serieus? Haha

Goku32

Avatar

Ik vond het moment met luke dom dat hij de lightsaber weggooit als of het niets is. Dat vond ik echt heel dom. En het moment hoe de sith dood ging echt heel slecht

Rick_ao

Avatar

eltorro.

Nee rennende paarden op een star destroyer en die porg shit is een meesterwerk vergelijke met die teddy beertjes? Wauw wat een meesterwerk is dat inderdaad

RoberPaulsen

Avatar

Ik vond persoonlijk de scène met de worm die Rey geneest het meest dom, omdat het heel duidelijk erin gestopt is om te laten zien dat ze ineens het onverklaarbare talent heeft om te genezen.

Robbepost

Avatar

^waar ze toevallig dat dolk vinden.........

Master Of Films

Avatar

@RoberPaulsen een Mary Sue kan alles. Ajb je verklaring.

Darthmar

Avatar

Ik vroeg me af wie die dolk had gemaakt? Het wordt gepresenteerd als iets heel ouds maar het kan pas gemaakt zijn na ROTJ.

TearsinRain

Avatar

Rise of Skywalker was een aaneen schakeling van:

Zinkvelden, waarom gebruikt Rey de force niet?
Ochi's ruimteschip functioneert nog steeds?
Waarom heeft Luke die dolk nooit gevonden?
Alle dialogen tuseen Poe en Finn zijn tenenkrommend.
Wat wilde Finn tegen Rey vertellen?
Heeft Poe een romance?
Link Sith pathfinder, Ochi's ruimteschip en de van ouders Rey?
General Hux, spion, leuk gevonden om zijn onnozele optreden in the Last Jedi te verantwoorden.
Waar komt die Skimmer vandaan bij de Deathstar?
Chewie die ter aarde stort en emotioneel reageert nadat hij hoort dat Leia dood is, Abrahams poetst zijn eigen fout uit TFA weg bij de dood van Han
2e pathfinder in Kylo Rens ruimteschip?
Luke die het lichtzwaard vangt: what are you doing, idiote houding uit The Last Jedi wegpoetsen.
En idd die paarden op een Star Destroyer hahahahaha.

Moet em toch nog maar eens gaan kijken om te zien of het echt zo erg is.

And...Action

Avatar

Waarom worden die paarden elke keer aangehaald. Dat snap ik niet zo goed. Die rennende paarden renden over het dek van zo'n star destroyer terwijl die gewoon in de atmosfeer van de planeet bevond. Het hele aanvalsplan van de rebellen was dat die vloot van de final order niet de atmosfeer zou verlaten. Zo'n schip is 1,6 kilometer lang. Dat is groot genoeg om met paarden erover heen te lopen terwijl ze gewoon kunnen ademen. Er zijn scenes die echt niet kloppen. Zoals dat mes dat hierboven wordt genoemd als domste scene en die hele route naar exagol. Die planeet was zo ver van die "stof wolk" vandaan waar ze een route voor moesten vinden, dat je er ook makkelijk omheen kon vliegen. En die multi-jumps door hyperspace die telkens vlak voor een opject eindigen. Moet je wel heel nauwkeurig die schakelaar overhalen.

Eddie Singer

Avatar

Domme voorbeelden te over. Smaken over domme voorbeelden verschillen blijkbaar ook. Ewoks, Gung-Gungs. Behalve Wookies. Die zijn blijkbaar geen probleem.
Anyways....
Wat ook dom is, dat de mensen die deze 'trilogie' bedacht hebben, the usual suspects, tegen beter weten in dachten of geloofden dat ze iets 'moois en goeds' hebben neergezet.
Dat is pas dom!

Parisan

Avatar

Hoezo? Indiana Jones is tenslotte ook van Lucasfilm. Spoiler: ze waren dus geland op de coördinaten die de dolk aangaf. Alleen vanaf die plek kreeg je dus de uiteindelijke clou. Snappie?

And...Action

Avatar

Dat was toch het punt? Doordat Ray zegt dat er verschikkelijke dingen met die dolk zijn gedaan geeft het de indruk dat deze heel oud is. Maar de inkepingen komen overeen met het wrak van de deathstar. Niet met iets van de vormgeving toen de deathstar nog heel was, maar met het wrak. Dan is de vraag hoe oud is dat mes dan? Is die in de tussentijd bewerkt? De Sith Path finder was al op de deathstar voordat deze neer stortte. Waarom gaat iemand na die tijd een dolk maken of een bestaande aanpassen om te onthouden waar de pathfinder ligt als ze toch al wisten dat hij daar ligt. Voor die andere pathfinder die Kylo Ren moest halen in het begin van de film wisten ze ook waar deze lag zonder mes. Wie heeft dat mes eigenlijk gemaakt? Als je met het rode puntje van de pijl vanaf die afstand kan zien waar de pathfinder ligt, hoe moet je op de locatie zelf weten? Dat ding id zo groot als een maan. Moet je veel kamers zoeken waar deze in ligt ook al zit je in de buurt ook al heb je gezien vanaf ver waar het ongeveer zou zijn. Als je dan niet de force heeft is dat vrij lastig om te vinden. Vooral als je ook de route ziet die Ray moet nemen om daar te komen. En als je de force hebt zoals Ray, heb je dan dat mes wel nodig? Kan ze niet zo'n duistere sith object aanvoelen. Net als een vrijwel ongetrainde Ezra Bridger voelde dat een force object verstopt lag in een la? Het is meer een konijn uit de hoed truck en zoals wel meer met deze laatste trilogie: Veel te veel onuitgewerkte ideeën in de film waar veel te weinig achtergrond informatie bekend is of wordt gegeven waardoor het geen harmonieus geheel meer is en daardoor sterk de indruk wordt gewekt dat er niet goed over de zowel grote als kleine details is nagedacht en daarom noodzakelijk achteraf plotholes opgevult moeten worden waardoor het een ongeloofwaardig slot trilogie is geworden die niet aansluit met wat daarvoor is gebracht.

Bigds9fan

Avatar

De hele Disney Trilogie is te dom voor woorden. 1ste film voor betaald (heel dom ja), de 2de gratis via Disney+ en de 3rde hoef ik niet eens te zien.

Ze zijn zelfs slechter als de Transformers films (de 1986 en Bumblebee niet meegeteld) en dat zegt HEEL wat.

NieuwsFilm

meest populair