Disney+ deelt een flinke 'tik' aan Netflix uit?

Disney+ deelt een flinke 'tik' aan Netflix uit?

De kijkcijfers van Hamilton zijn zeer, zeer indrukwekkend.

Onderzoek van 7Park Data laat zien dat musical Hamilton het populairste programma was op Amerikaanse streamingdiensten in de maand juli. Daarmee verslaat Disney+ Netflix, al heeft die laatste meer dan drie keer zoveel abonnees.

37,1 procent van het panel dat 7Data heeft, had Hamilton bekeken. Een indrukwekkend aantal, vooral als je kijkt naar het tweede best bekeken programma; Unsolved Mysteries van Netflix, dat door 13,7 procent van het panel gezien was.

De musical
De musical Hamilton was bijzonder populair, want deze trok het grootste publiek van alle streamingprogramma's gedurende een maand op Disney+, Netflix, Prime Video, Hulu en Apple TV+. De Broadway-musical debuteerde op 3 juli op Disney+, maar liefst vijftien maanden eerder dan de bedoeling was.

De release was hard nodig voor Disney, omdat er te weinig Originals uitkomen op dit moment. Tegelijk heeft dat weinig impact op het aantal abonnees: Disney+ heeft er namelijk maar liefst 60,5 miljoen. Dat is bijzonder indrukwekkend, want Disney had verwacht dat aantal pas na een paar jaar te bereiken.

NieuwsFilm

meest populair