Algemeen

Disney+ deelt een flinke 'tik' aan Netflix uit?

De kijkcijfers van Hamilton zijn zeer, zeer indrukwekkend.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Onderzoek van 7Park Data laat zien dat musical Hamilton het populairste programma was op Amerikaanse streamingdiensten in de maand juli. Daarmee verslaat Disney+ Netflix, al heeft die laatste meer dan drie keer zoveel abonnees.

37,1 procent van het panel dat 7Data heeft, had Hamilton bekeken. Een indrukwekkend aantal, vooral als je kijkt naar het tweede best bekeken programma; Unsolved Mysteries van Netflix, dat door 13,7 procent van het panel gezien was.

De musical
De musical Hamilton was bijzonder populair, want deze trok het grootste publiek van alle streamingprogramma's gedurende een maand op Disney+, Netflix, Prime Video, Hulu en Apple TV+. De Broadway-musical debuteerde op 3 juli op Disney+, maar liefst vijftien maanden eerder dan de bedoeling was.

De release was hard nodig voor Disney, omdat er te weinig Originals uitkomen op dit moment. Tegelijk heeft dat weinig impact op het aantal abonnees: Disney+ heeft er namelijk maar liefst 60,5 miljoen. Dat is bijzonder indrukwekkend, want Disney had verwacht dat aantal pas na een paar jaar te bereiken.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Gevoelige klap? Hoe dan? Als je clickbait titels wil gebruiken, doe het dan goed.
Verder is deze percentageonzin totaal ongeloofwaardig.
Zonder in te gaan op details is alleen de verdeling van kijkduur per titel al krom. En als je na gaat dat alleen al The Old Guard theoretisch al veel hoger zou moeten scoren is de conclusie dat deze cijfers niet representatief zijn snel getrokken.
Hun (7Park Data) eigen data geeft nota bene aan dat er geen hond naar Disney kijkt met uitzondering van die ene nieuwe titel.

marcjeb

Avatar

Disney+ heeft ook te weinig content, dus er moet wat bekeken worden op deze dienst. En is het waar dat de mensen die disney+ hebben straks nog extra moeten betalen om een film als Mulan te zien ? :')

David Mills

Avatar

De cijfers zullen wel kloppen maar ik snap echt niet waarom Disney+ zoveel abonnees heeft?? Ik had het na de 2 maanden proefperiode wel gezien. Ook op filmtotaal lees ik weinig positieve reacties.

Jeroen Pasman

Avatar

Wat een onzinartikel weer !

Netflix heeft niks maar dan ook echt NIKS te duchten van Disney+ vanwege het gebrek aan content

Juppie34

Avatar

@David Mills veel gezinnen met kinderen vermoed ik. En daarnaast zullen er ook veel jong volwassenen het hebben omdat de "Disney Classics" toch jeugdsentiment zijn voor veel van die mensen die ze toch vaker dan 1x willen zien.

Raki-Pure

Avatar

Last van zonnesteek ?? Disney heeft nog een lange weg te gaan om Netflix moeilijk te maken. Het content van wat Disney op de stream heeft staan is bedroevend …. allemaal oude meuk.

Blablazer

Avatar

Disney is echt wat voor de kids maar zelf zag ik echt niks bijzonders.

Andre63

Avatar

Als je als Disney niet veel aanbod hebt, is het logisch dat een van hun programma's relatief veel bekeken wordt door de abonnees.

NieuwsFilm