Blu-ray

Blu-ray review 'The Turning' - Spielberg-passieproject zonder Spielberg-effect

Met de talenten Mackenzie Davis en Finn Wolfhard.

door Bram de Groot om 16:12 in Blu-ray
Regie: Floria Sigismondi | Cast: Mackenzie Davis (Kate Mandell), Finn Wolfhard (Miles Fairchild), Brooklynn Prince (Flora Fairchild), Joely Richardson (Darla Mandell), Barbara Marten (Mrs. Grose) e.a. | Speelduur: 95 minuten | Bioscooprelease: Geen

Met de grote Hollywood-talenten Mackenzie Davis (Blade Runner 2049, Terminator: Dark Fate) en Finn Wolfhard (It, Ghostbusters: Afterlife) lijkt dit een opvallende horrorfilm om toch even te zien. Ook de aanloop naar de verfilming bleek opvallend.

Het spookhuisverhaal is namelijk geliefd bij Steven Spielberg, die tijdens de pre-productie zelfs persoonlijk zou hebben ingrepen toen het project niet goed werd uitgewerkt. Helaas blijkt het uiteindelijke resultaat met The Turning een te basic geheel.

Box office & ontvangst
De circa $14 miljoen kostende horrordrama had de pech door vlak voor de wereldwijde bioscooplockdown te verschijnen. Wereldwijd werd er uiteindelijk maar een kleine $20 miljoen op te halen.

Bij de critici deed The Turning het alles behalve goed met een score van slechts 11% op Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 3.58/10. Het publiek op RT is het hier volledig mee eens: 15% (1.82/5).


Opvallend acteerwerk en visueel sterk

In The Turning krijgt Kate een baan als nanny aangeboden op een mysterieus landgoed. Zij krijgt de taak om voor de twee eigenzinnige weeskinderen Flora en Miles te zorgen, maar al snel ontdekt ze dat zowel de kinderen als het huis duistere geheimen herbergen en dat dingen misschien niet zijn zoals ze lijken. Kate moet zichzelf beschermen, maar moet er eerst achter zien te komen met wie of wat ze eigenlijk te maken heeft.

Blu-ray: The Turning

Discs: 1 x Blu-ray | Release: juli 2020 | Beeld: 16 x 9 | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8713045250584 | Met dank aan: WW Entertainment

De schijf van deze uitgave van The Turning zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant de gezichten van Brooklynn Prince en Finn Wolfhard. De achterkant lijkt een kale schijf te voorspellen. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

De distributeur WW Entertainment heeft de film een zeer degelijke transfer gegeven. De weergave is namelijk goed scherp en de kleuren zijn warm en sfeervol. Ook de donkere scènes behouden netjes de details en dat is toch fijn bij deze horrorfilm die zich regelmatig afspeelt in donkere delen van het huis.

De geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1 en deze laat de muziek, de dialoog en de scare jumps prima horen via de verschillende surround speakers. De muziek werd opgeleverd door Nathan Barr die ook werkte aan genretitels als The Hunt, Flatliners[/i[ en [i]The Boy Next Door.

Bonusmateriaal

Opnieuw laat WW Entertainment een film zonder bonusmateriaal. Deze matige dertien-in-een-dozijn-horrorfilm vraagt hier ook niet echt om. Hieronder wel de online video 'Visualist Featurette':


Wat vind jij van The Turning?

Was jij onder de indruk van The Turning? En is deze echt zo slecht? Of heb je hem laten schieten? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

EntertainmentWatcher

Avatar

@Bram:

Je schrijft dit: ''Opnieuw laat WW Entertainment een film zonder bonusmateriaal.''

Had je het niet beter zo kunnen schrijven ''Opnieuw brengt WW Entertainment een film zonder bonusmateriaal uit.''

Dan klopt de zin wel. Ik bedoel dit als een positieve aanmerking & uiteraard is het goed bedoeld. Wellicht kan je het aanpassen?

Tarman

Avatar

'Het spookhuisverhaal is namelijk geliefd bij Steven Spielberg, die tijdens de pre-productie zelfs persoonlijk zou hebben ingrepen toen het project niet goed werd uitgewerkt. Helaas blijkt het uiteindelijke resultaat met The Turning een te basic geheel.'

Welk spookhuisverhaal? Oh, je bedoelt 'The Turn of the Screw' van Henry James waar het op gebaseerd is? Handig om er even bij te vermelden!

Een 'basic' geheel? Is het soms een Albert Heijn-product?

NieuwsFilm

meest populair