'Star Wars: The Rise of Skywalker'-theorie lost raadsel rond gigantische Sith-vloot op

Hoe komt Palpatine aan al die nieuwe Star Destroyers?

Heel creatief was de oplossing niet om Palpatine terug te brengen als opperschurk in Star Wars: The Rise of Skywalker. Hij bleek de opkomst van de First Order en Snoke bewerkstelligd te hebben. En die terugkeer was problematisch, want deze zorgde voor een aantal plotgaten.

Een deel van die plotgaten werd opgelost in de boeken die verschenen rond The Rise of Skywalker, maar eentje die overbleef was hoe Palpatine aan zijn immens grote leger van volgelingen en gigantisch aantal nieuwe Star Destroyers kwam.

Een oude fabrikant
Volgens de site Inverse ligt een mogelijke oplossing daarvoor in het Star Wars Legends-universum. Daarin is het Czerka Arms, een bedrijf, dat duizenden jaren lang wapens heeft gemaakt voor de Sith. Zij hielpen de Sith zelfs tijdens de oorlog tegen de Jedi, wat je kon zien in de videogame Star Wars: Knights of the Old Republic.

"Als de Sith zo lang kunnen overleven, is het misschien niet eens zo heel vergezocht om aan te nemen dat er een bedrijf, dat zo lucratief is als deze wapenhandelaar, zo lang kan overleven in een universum dat altijd in staat van oorlog lijkt te verkeren. Waar verborgen ze zich? Natuurlijk op Exegol, waar Palpatine hen achter de hand wilde hebben. Hij zag teveel verraad om zijn overgebleven bondgenoten nog echt te geloven. En zij hebben daar gewacht op hem, verzamelden zijn gigantische vloot en verschenen daarom in Rise of Skywalker."

NieuwsFilm

meest populair