Algemeen

'Star Wars: The Rise of Skywalker'-theorie lost raadsel rond gigantische Sith-vloot op

Hoe komt Palpatine aan al die nieuwe Star Destroyers?

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Heel creatief was de oplossing niet om Palpatine terug te brengen als opperschurk in Star Wars: The Rise of Skywalker. Hij bleek de opkomst van de First Order en Snoke bewerkstelligd te hebben. En die terugkeer was problematisch, want deze zorgde voor een aantal plotgaten.

Een deel van die plotgaten werd opgelost in de boeken die verschenen rond The Rise of Skywalker, maar eentje die overbleef was hoe Palpatine aan zijn immens grote leger van volgelingen en gigantisch aantal nieuwe Star Destroyers kwam.

Een oude fabrikant
Volgens de site Inverse ligt een mogelijke oplossing daarvoor in het Star Wars Legends-universum. Daarin is het Czerka Arms, een bedrijf, dat duizenden jaren lang wapens heeft gemaakt voor de Sith. Zij hielpen de Sith zelfs tijdens de oorlog tegen de Jedi, wat je kon zien in de videogame Star Wars: Knights of the Old Republic.

"Als de Sith zo lang kunnen overleven, is het misschien niet eens zo heel vergezocht om aan te nemen dat er een bedrijf, dat zo lucratief is als deze wapenhandelaar, zo lang kan overleven in een universum dat altijd in staat van oorlog lijkt te verkeren. Waar verborgen ze zich? Natuurlijk op Exegol, waar Palpatine hen achter de hand wilde hebben. Hij zag teveel verraad om zijn overgebleven bondgenoten nog echt te geloven. En zij hebben daar gewacht op hem, verzamelden zijn gigantische vloot en verschenen daarom in Rise of Skywalker."

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Het is toch een soort van bewonderenswaardig (of zielig) dat er nog mensen zijn die het verhaal van de films zo graag willen accepteren dat ze theorieën verzinnen om het verhaal sluitend te krijgen.

Richard1983

Avatar

Volgens mij verkocht Czerka van alles aan de hoogste bieder, niet perse aan de Sith.
Weer een zwak excuus voor een slechte film.

Bigds9fan

Avatar

Het zijn gewoon 3 draken van films.

Ga aub niet Knights Of The Republic bij deze drekfilms betrekken want daar doe je afbreuk naar die geweldige games toe.

Overigens zijn die vanwege de nieuwe films al gereduceerd tot non-canon dus deze uitleg geldt sowieso niet.

Pascal08

Avatar

Je bedoelt die vloot waar ze op een gegeven moment overheen walste met een groepje apalca’s en in tribal gekleede donkere acteurs...
Ik wist even niet meer of ik naar een parodie aan het kijken was of naar daadwerkelijke serieuse poging van een groepje fck ups.

Darthmar

Avatar

Waarom lees ik dit geneuzel nog. Pogingen om alles uit te leggen met terugwerkende kracht.
Snoke had op exegol moeten zitten met het leger van het Sith keijzerrijk. Hij was de originele Sith keijzer die Palpatine op afstand bespeelde zonder dat die het wist.

chefry1983

Avatar

Leuk om te lezen. Heb de film nog steeds niet gezien maar met alle informatie die voorbij komt kan ik nu ongeveer wel raden hoe de film gaat

Oboema

Avatar

Fantastisch dit. Men maakt eerst overhaast de film vol met gaten, dan schrijft men een boek om alle plotgaten te dichten, volgens schrijven websites over het boek en de film om de aandacht vast te houden.

Hulde aan het marketingteam, zeg. Het is echt een draak van een product en dan toch dit voormekaar krijgen. Die lui daar bij DIsney verdienen een medaille.

(Het marketingteam, de rest niet natuurlijk Smiley face)

Toobs13

Avatar

FilmTotaal maakt het nog gênanter dan dat het al is, en dat komt van iemand die TRoS leuk vindt.

Onderdoor

Avatar

Weer bullshit op bullshit, alles was verkeerd in alle drie de films. Film 7 was te kijken. Film 8 was ????????????. Film 9 was leuk shifi film. Had helemaal niet door op het einde haar opa was ???? het was zo'n verrassing voor mij. Mijn wereld ging onderste boven ????

SteefL

Avatar

Bij het woordje 'theorie' haak ik af... Jammer dit.

CouchCowBwoi

Avatar

Zodra Disney iets overneemt ... Is het einde oefening kwaliteit, originaliteit.

gwhconcepts

Avatar

Script problemen oplossen middels naslagwerken, websites en fan-video's op YouTube... als je op deze manier je fouten moet gaan oplossen, dan heb je gewoon een slechte film afgeleverd.

Chris23

Avatar

dit is beter dan TROS :

NieuwsFilm

meest populair