Algemeen

Hartverscheurende easter egg rond 'Star Wars'-robot R2-D2

R2-D2 heeft verlatingsangst.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Er is een nieuwe easter egg ontdekt rond Star Wars die eigenlijk behoorlijk hartverscheurend is. Redditor u/r_da_mi deelde een video waarin hij een heleboel momenten op een rij zet waarin R2-D2 de instructies van Luke Skywalker om in het schip op hem te wachten volledig negeert.

Volgens de Redditor zou het heel goed mogelijk kunnen zijn dat dit te maken heeft met het feit dat de laatste keer dat de robot dergelijke instructies volgde, in Revenge of the Sith was. Daarna kwam Anakin Skywalker nooit meer terug en werd hij Darth Vader. Dat zorgt er volgens de Redditor voor dat Artoo verlatingsangst heeft.

Geheugen gehouden
Ergens is het in elk geval wel mogelijk dat R2-D2 om deze reden telkens weer meegaat met Luke (al is het natuurlijk niet zo bedacht toen de Original Trilogy gemaakt werd). Artoo heeft namelijk, in tegenstelling tot C-3PO zijn geheugen gehouden en is bang dat de geschiedenis zich zal herhalen. Hij vreest dat Luke hem net als zijn vader zal verlaten.

Duidelijk is in elk geval wel dat R2-D2 bij elke belangrijke gebeurtenis aanwezig was. Wat denk jij?

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Darthmar

Avatar

Nog meer onzin rond SW.

Gigan72

Avatar

Het is gewoon triest dat Disney/Lucasfilm R2 naar achteren hebben geschoven en hem hebben vervangen voor een bal
En dan komt er nog een haardroger bij in ep 9 .. echt triest

Maar goed ep 7 ep 9 en ep 9 die bestaan niet .

Chris23

Avatar

Ik heb `n simpel memepje gemaakt die alles eigenlijk wel zegt wat ik denk, en nog veel hartverscheurender is.

BillySavastano

Avatar

^ hahahah deze man! Deze meme vertaald letterlijk what happened... Held! We lachen erom maar het is eigenlijk te triest voor woorden inderdaad

Chris23

Avatar

Smiley face
Kortom ; Starwars is op dit moment niet in goede handen. (hopelijk krijgen Filoni (waar ik ook geen fan van ben, maar hij maakt iig de indruk liefde/kennis voor/van star wars te hebben) en Favreau een grotere vinger in de pap en verliest EA het monopolie op de licensie als de contractperiode voorbij is.)

BillySavastano

Avatar

Heeft EA niet met de release van battlefront 2 toen al op hun falie gekregen van lucasfilm omdat alle heroes gekocht moesten worden? Ik heb de game pas een jaar later gekocht toen was iedereen al unlocked behalve latere characters dan zoals obi-wan en anakin. Maar dus als EA rechten verliest komt er geen vervolg op jedi: fallen order of hoe zit dat? Want ik vind dat respawn best een aardige SW game heeft afgeleverd als SW fan zijnde.

Chris23

Avatar

BF2 is nu best een goede game (ik hoop alleen dat ze ooit nog de BF1 maps aan BF2 gaan toevoegen), maar dankzij Dice en de modding community en omdat zelfs Disney zag dat het een ramp was (maar ook pas toen sommige landen op het punt stonden om wetten aan te gaan maken tegen gokelementen in een game waar zij uiteindelijk verantwoordelijk voor zijn) en EA op de vingers getikt heeft waarschijnlijk, niet dankzij EA.
Fallen Order is ook best aardig (persoonlijk had ik liever de zelfde game als shooter of een combi shooter / lightsaber gehad).
Maar dat is alles na 7 motherfukking jaar dat ze de licentie hebben. (we moeten nog zien of squadrons leuk gaat worden' het lijkt iig wel een stap in de goede richting weer dat ze een niche genre game (space simmmerig) uitbrengen.)
Waar is de enorme open wereld (of zelfs open universe) rpg a la The Witcher 3/KOTOR?
Waar is de 3d person action adverture game a la Uncharted / Tombraider?
Waar is het verhalende Single player first person shooter avontuur a la Jedi Outcast enz?
Waar is de online service mega multiplayer/coop game a la Destiny/WOW?
Waar is de qua verhaal interconnected star wars game universe (a la MCU maar dan voor SW games)?
Maar niks van dat al, ook geen enkel teken aan de horizon dat dat er aan zit te komen (maar alleen maar games die daar op lijken gecanceled)...na 7 fukking jaar.
Zoals ik al zei: niet in goede handen. (geen liefde voor starwars, alleen voor geld en geen idee wat mensen willen spelen/mee maken en ook geen idee hoe ze de gouden eieren uit die kip moeten krijgen (want games zoals ik hierboven beschreef zouden verkopen als een malle imho)
Het lijkt me wel dat als de licentie niet meer (exclusief) bij EA is dat er heus wel een Fallen Order 2 komt; populair (dus lucratief) genoeg.

BillySavastano

Avatar

^ja hij had het best goed gedaan had ik begrepen ondanks dat disney hem eigenlijk te snel gepusht heeft want hij moest en zou uitkomen voor de kerst en voor TROS. Als de game nog een half jaar in ontwikkeling was geweest was ie wat het moest zijn. Maar a man of culture i see? Uncharted, Tomb Raider... nice! Ik vond er van beide games wel wat inzitten qua gameplay, storywise vond ik de story wel goed maar heeft bij lange na niet de diepgang zoals bij nate en lara inderdaad. Knights of the old republic nooit gespeeld helaas maar moet zeggen dat ik een paar jaar terug op YouTube ineens een filmpje tegen kwam van een guy die de cutscenes naar 4k had gemod dacht ik, en ik wist van te voren niet dat het om star wars ging want het stond niet in de titel maar naderhand ik was meteen verkocht, fakking vet wat ik zag.. ben meteen die titel toen op gaan zoeken en van wat ik kan herinneren was die alleen op pc verkrijgbaar kan dit kloppen?

Chris23

Avatar

Fallen Order was in de begin fase van de ontwikkeling ook helemaal geen Star wars game eigenlijk.
EA had qua starwars games zo`n slechte naam na het BF2 fiasco dat ze snel iets moesten doen om hun naam te zuiveren.
Maar ze hadden helemaal niks in de pipeline omdat ze alleen maar games gecanceled hadden.
Dus hebben ze die game laten ombouwen tot starwars game.
Ik vind zelf eigenlijk tot nu toe (kben pas bij de vleermuis boss) dat eigenlijk alleen het eerste level in die venator star destroyer ontmantelings yard echt starwarsy aan voelt.
ik vermoed dat dat het enige level is die ze echt van de ground up als starwars leve l gemaakt hebben.
En de andere levels (tot waar ik nu ben) omgebouwd hebben (stormtroopertje hier en daar enz.)
Kvind de hoofdpersonen ook zeer vergeetwaardig en niet cool (en woke).
Maar ik ben een sucker voor starwars games dus i`ll take what i can get Smiley face )
KOTOR was ook op ps2 of 3 geloof ik.
Ik vind er zelf niks aan eigenlijk Smiley face (uncharted en tombraider wel hoor)
Kheb t een paar keer geprobeert, maar ik hou niet van die praatmenu`s en combatgameplay .Maar het schijnt te gek te zijn volgens liefhebbers van rpg games, dus neem ik dat maar aan Smiley face.

Edit : niet ps2 of 3 , maar xbox blijkbaar : "In October 2017, Microsoft made the Xbox One console backward compatible with the Xbox version of the game, as part of a 13-game curated catalogue. "

Master Of Films

Avatar

Darthmar "Nog meer onzin rond SW."
Het houdt niet op, niet vanzelf. Smiley face

Corlan

Avatar

Kennedy heeft moedwillig de legacy van Lucas willen vernietigen, elk oud karakter wordt de nek omgedraaid, elk nieuw karakter is 3x beter dan de oude cast, rfa is een remake van episode 4, met dat succes kreeg ze volledige vrijheid en wilde ze nieuw aanstormend talent de kans geven voor het maken van een film, ruin Johnson die bekend stond om bestaande regels in een vast iets totaal te begeren en elke verwachtingen je te laten verrassen met het tegendeel, deze film heeft de fabbase gehalveerd en Disney veel veel geld gekost, 3de regisseur Colin Trevor had een veel mooier verhaal voor het laatste deel, naar had meningsverschil met Kennedy, die weigerde luke te laten leven voor aanpassing naar zijn deel ( want er was geen overlappend verhaal) toen moest jarjar Abrams proberen de schade op te lappen met alles uit voorgaande deel proberen te vergeten en 2 films in 1 te proppen, met gebrek aan goed verhaal, want in de laatste paar maand moest er nog van alles uitgesloopt worden in opdracht van iger/ kennedym de Lucas versie die de bios niet gehaald heeft maar achteraf wel is bekeken zou een veel betere film geweest zijn. Kortom Kennedy geeft eigenhandig star wars de nek omgedraaid

Carmine

Avatar

Disney is met deze films erg Star'n dWars geweest als het om visie ging

NieuwsFilm

meest populair