'Star Wars'-held Yoda was even een superschurk

'Star Wars'-held Yoda was even een superschurk

Hij liet zien wat hij kon doen als Dark Side Yoda.

Heel kort stond het Star Wars-universum wel heel dicht bij totale vernietiging door de Dark Side van de Force. En dan niet door Emperor Palpatine of zelfs Darth Vader. Het einde van het universum zou voortgebracht worden door niemand minder dan Yoda.

In het boek Star Wars: Yoda - Dark Rendezvous ontmoette Count Dooku de Jedi-meester in het diepste geheim. Dat was tijdens de Clone Wars. En daar liet Yoda een wel heel duister visioen zien.

Palpatine verslaan
Dooku hoopte dat als hij Yoda kon overhalen naar de Dark Side over te stappen, hij machtig genoeg zou zijn om Palpatine te verslaan. Maar Yoda liet zich niet verleiden. Heel kort opende de Jedi zich voor de Dark Side en liet hij Dooku een visioen zien van de terreur die Yoda los zou kunnen laten als hij een overstap zou maken.

De 900 jaar aan kennis, ervaring en opgebouwde macht zouden zo sterk zijn dat hij het hele universum zou kunnen vernietigen. Dat doet hij natuurlijk niet, want Yoda weigert zijn macht op die manier te gebruiken. Hij snapt bovendien dat de Dark Side altijd tot vernietiging leidt.

NieuwsFilm

meest populair