De schippers van 'De Kameleon' krijgen een nieuwe bioscoopfilm

De schippers van 'De Kameleon' krijgen een nieuwe bioscoopfilm

Ruim vijftien jaar na Kameleon 2 verschijnt er nu een vervolg.

Hielke en Sietse Klinkhamer keren terug op het witte doek. De schippers van de welbekende Kameleon zullen een nieuw avontuur beleven in De Kameleon aan de Ketting.

Dit wordt na De schippers van de Kameleon (2003) en Kameleon 2 (2005) de derde officiële speelfilm rondom het duo. In 2018 verscheen tevens een televisieserie.

Tweeling
De tweeling uit de vorige trilogie is inmiddels natuurlijk te oud. Daarom zijn zij vervangen door Sens en Imme Gerritsen. Regisseur Steven de Jong en Dominique van Vliet keren wel terug als vader en moeder Klinkhamer.

Ook zien we Michiel Kerbosch, Cas Jansen, Edo Brunner en Margreet Blanken terug. Zij werden allen geïntroduceerd in de televisieserie. Nieuwe, nog onbekende rollen zijn weggelegd voor Syb van der Ploeg, Alfred van den Heuvel en William Spaaij.

Hedendaags
De gebroeders Klinkhamer werden bekend door de jeugdboeken van Hotze de Roos. Het verhaal van De Kameleon aan de Ketting zal waarschijnlijk wat meer hedendaags gemaakt zijn. In de nieuwe film mogen de Hielke en Sietse namelijk niet meer uitvaren omdat hun boot op diesel loopt.

De opnames zijn afgelopen week van start gegaan in Friesland. De Kameleon aan de Ketting moet volgend jaar in de bioscopen verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair