'Star Wars' onthult meer over bizarre oorsprong Sith-planeet Exegol

'Star Wars' onthult meer over bizarre oorsprong Sith-planeet Exegol

En die is nog mysterieuzer dan je zou denken.

Er waren verschillende theorieën rond de gigantische Sith-vloot en de basis van Palpatine in Star Wars: The Rise of Skywalker. Vandaag weten we het antwoord. De basis van de Sith-planeet Exegol heeft een veel langere geschiedenis.

Exegol is een planeet die echt druipt van de duisternis en beetje bij beetje onthult Star Wars de geschiedenis van de planeet. Volgens een juniorboek rond Star Wars: The Rise of Skywalker was Exegol ooit een vruchtbare planet die door de Sith verpest werd. En het boek Dark Legends van George Mann onthult nu meer.

A Life Immortal
De legende A Life Immortal onthult meer over de oorsprong van Exegol. De legend speelt zich bovenal af op de planeet en omschrijft hem en zijn geheime laboratoria in detail. Het is het verhaal van een van de eerste Sith, genaamd Darth Noctyss. Zij wil het hele sterrenstelsel veroveren en was geobsedeerd met het idee van eeuwig leven.

Immers - zo luidde haar invalshoek in elk geval - heeft het geen zin om een koninkrijk te bouwen als je er uiteindelijk niet de heerser over blijft. In haar zoektocht naar onsterfelijkheid kwam Noctyss terecht op Exegol.
"Exegol is een verwoeste planeet, de atmosfeer geladen met heftige elektrische stormen en het oppervlak is verwoest door de opgravingen van de Sith. Maar diep in het hart van de planeet, ontdekte Noctyss bewijs van een instortend citadel met torenhoge beeldhouwwerken, die al lang verlaten zijn. Althans, dat dacht ze."
Palpatine vestigde zich millennia later in dezelfde structuur. De Sith hebben de planeet dus niet opgebouwd, maar hem simpelweg opgegraven en hun eigen monumenten en laboratoria daarin gevestigd.

De dood overwinnen
Darth Sanguis is volgens het verhaal de eerste Sith Lord die naar Exegol reisde om de dood te overwinnen. Hij leerde daar over een sinister ritueel dat hem inderdaad onsterfelijk maakte, maar hem ook transformeerde in een Gollum-achtig, verminkt, wezen. Noctyss was zich niet bewust van de risico's en herhaalde het experiment, om de plek van Sanguis als misvormd wezen in te nemen.

Daarmee lijkt het erop dat de Star Wars-franchise nog wel het een en ander te onthullen heeft over de planeet Exegol en zijn geheime geschiedenis.

NieuwsFilm

meest populair