'Star Wars'-baas over wat toekomstige films allemaal gaan brengen

'Star Wars'-baas over wat toekomstige films allemaal gaan brengen

Wat is de bedoeling nu de Skywalker-saga voorbij is?

In december 2023 is de eerstvolgende Star Wars-film in de bioscoop te zien. Maar volgens Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy, probeert haar studio nog altijd een stapje terug te doen om te bepalen wat de toekomst van de franchise in de bioscoop zou moeten zijn.

Een van de doelen van de vervolgfilms was volgens haar om de visie van George Lucas compleet te realiseren, omdat hij altijd negen films wilde maken over de Skywalker-familie. Nu kunnen er andere verhalen verkend worden in de duizenden jaren tellende mythologie van de franchise en dat is nog best complex.

Wat brengt de toekomst?
"Het is een proces dat continu verandert," aldus Kennedy tijdens een interview met The Wrap. "Toen ik voor Lucasfilm begon, voerde George al gesprekken met zijn vorige acteurs, Carrie [Fisher], Harrison [Ford] en Mark [Hamill] - er was een saga waar de fans dol op waren en die hij nooit had afgerond. Hij had het altijd over negen films en was er klaar voor om die belofte te vervullen. En dus lag onze focus vanaf het begin op het afronden van die saga."

Maar: "Nu zetten we een stapje terug. Er zijn verhalen verteld die zich binnen dit universum over een periode van veertig jaar afspelen, en nu realiseren we ons langzaam dat onze mythologie zo'n 25.000 jaar beslaat." Dat biedt veel kansen voor nieuwe verhalen en precies die wil men nu gaan vertellen. The High Republic, dat zich honderden jaren voor de Skywalker-films afspeelt, is al zo'n initiatief om nieuwe verhalen te vertellen.

"Nu zetten we een stapje terug om na te denken over wat George gemaakt heeft en om na te denken over waar het heen zou kunnen. Dat doen we nu en dat is echt geweldig, we spreken met heel veel filmmakers en talent. Er zijn zoveel fans en zoveel filmmakers die beïnvloed zijn door Star Wars, dus dit vormt een fantastische kans om een gevoel te krijgen van wie hier onderdeel van willen zijn."

Het onbekende zoeken
Tot nu toe is de franchise vooral gericht op het bekende. Zelfs de serie The Mandalorian vertelt een verhaal in een tijdsperiode die we al kennen. Dat geldt ook voor de series rond Obi-Wan Kenobi en Cassian Andor, wat betekent dat het echte nieuwe werk nog moet beginnen.

Gelukkig zijn er heel wat makers die werken aan Star Wars-films. Wat te denken van Rian Johnson, die een trilogie ontwikkelt? Of van Taika Waititi die voor een project tekende en Marvel-baas Kevin Feige?De mogelijkheden zijn groot en dat is wat Lucasfilm klaarblijkelijk eindelijk wil uitbuiten.

NieuwsFilm

meest populair