'Netflix probeert wegens budgetproblemen alles goedkoper te maken'

'Netflix probeert wegens budgetproblemen alles goedkoper te maken'

De streamingdienst moet snel iets doen aan de oplopende kosten.

Netflix schijnt een probleem te hebben met budgetten. De streamingdienst heeft wereldwijd 183 miljoen abonnees, die allemaal elke maand een bedrag overboeken. Maar de kosten lopen op.

Dit jaar alleen al wil Netflix 20 miljard dollar uitgeven aan eigen producties. Daarmee blijkt Netflix te blaken van vertrouwen, maar het is een behoorlijk groot bedrag. Per abonnee geeft Netflix dan bijna 110 dollar per jaar uit aan nieuwe content. Naar het schijnt loopt Netflix nu tegen zijn grenzen aan.

Alles goedkoper maken
Volgens Daniel Richtman, die bronnen binnen Netflix claimt te hebben, wil de streamingdienst zijn kosten omlaag brengen. Netflix heeft dan wel te maken met flinke groei dankzij de coronapandemie, die groei kan niet eeuwig aanhouden. De afgelopen tijd zijn er bovendien drie populaire series gecancelled: I Am Not Okay With This, The Society en Altered Carbon.

Richtman stelt dan ook dat Netflix op zoek is naar manieren om alle producties goedkoper te maken. Wellicht ligt dat ten grondslag aan de annuleringsgolf...




NieuwsFilm

meest populair