'Star Wars' legt meer uit van wederopstanding Palpatine

'Star Wars' legt meer uit van wederopstanding Palpatine

Exegol is een bijzondere plek in het sterrenstelsel.

Dankzij het boek Star Wars: Dark Legends leren we weer wat meer over de wederopstanding van Palpatine in Star Wars: The Rise of Skywalker. De schurk leek dood te zijn, maar bleek achter de opkomst van de First Order te zitten. En hij was familie van Rey.

Maar in de film leerden we weinig over hoe Palpatine weer op kon staan. Het boek van George Mann, een verzameling van mythen en legendes uit de saga, legt uit hoe Palpatine weer op kon staan uit de dood. Volgens het boek is Exegol "een plek waar de sluier tussen leven en dood uiterst dun is". Daaruit kunnen we concluderen dat de planeet in elk geval een ideale plek vormde voor de Keizer om weer tot leven te komen.

Oorsprong van de Force
De afgelopen tijd hebben we al meer geleerd over het werk van Palpatine toen hij nog in leven was. Zo bleek uit Aftermath: Empires End van Chuck Wendig, dat hij zocht naar de oorsprong van de Force. Hij reisde daarom naar de Unkown regions, waar hij op Exegol belandde.

Dat was de plaats in het sterrenstelsel waar hij zijn Sith Eternal een ritueel liet uitvoeren dat de sluier tussen leven en dood openscheurde, waardoor zijn geest bezit kon nemen van een gekloond lichaam. Dit verklaart trouwens ook waarom Rey de stemmen van zoveel Jedi kon horen op Exegol; de dunne sluier geldt zowel voor het licht als het duister.

NieuwsFilm

meest populair