Daisy Ridley krijgt geen rollen meer na 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Daisy Ridley krijgt geen rollen meer na 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Rey uit de Star Wars-vervolgtrilogie.

Het aanvaarden van een alles bepaalde hoofdrol in een franchise heeft voor veel acteurs grote voordelen, maar ook zeker nadelen. De rol blijft namelijk voor altijd aan de acteur plakken. Denk maar aan Hayden Christensen (Anakin Skywalker), Daniel Radcliffe (Harry Potter) en Elijah Wood (Frodo Baggins).

Actrice Daisy Ridley, die de laatste jaren als Rey te zien was in de Star Wars-vervolgfilms, lijkt een dezelfde luxeprobleem te krijgen. Ze komt maar moeilijk aan de bak sinds Star Wars: The Rise of Skywalker uit 2019.

Niet veel rollen na The Rise of Skywalker
In gesprek met Entertainment Weekly zei ze: "Toen de film werd uitgebracht, dacht ik: 'Oh mijn God.' Het was zo'n enorm hoofdstuk en de afgelopen maanden heb ik niet veel te doen gehad."

"Vreemd genoeg kwam er aan het begin van het jaar niets op mijn pad. Ik had zoiets van 'Aww! Niemand wil mij in dienst nemen," aldus Ridley. "Er waren eigenlijk heel veel dingen waarvoor ik aan het begin van het jaar auditie deed en ik heb er geen van gekregen."

Toch heeft ze wel rollen. Ze zal te zien zijn in de game Twelve Minutes, de Oculus Quest VR-film Baby Yaga en de tv-serie Islanders. Echt grote rollen zijn dit uiteraard niet. Wel ligt de actiefilm Chaos Walking ook met Tom Holland op de plank.

NieuwsFilm

meest populair