Algemeen

Laatste bericht Chadwick Boseman meest gelikete tweet ooit

Het bericht waarin diens overlijden werd aangekondigd, werd wel heel vaak geliket.

door Jim Pedd om 09:30 in Algemeen
Vorige week overleed acteur Chadwick Boseman geheel onverwacht. Hij had vier jaar lang gestreden tegen darmkanker, maar verloor de strijd. Dat maakte zijn acteerwerk bijzonder sterk, want hij speelde in fysiek zware rollen, waaronder die van Black Panther, ondanks zijn ziekte.

Er stroomden de laatste dagen eerbetonen aan Boseman binnen, van regisseurs, acteurs, studios, muzikanten, politici en meer. Maar de meest gelikte tweet van al, sterker nog, zelfs in de geschiedenis van het platform Twitter, is die waarin het overlijden van Boseman aangekondigd wordt.

Meest gelikte ooit
Twitter meldt dat de tweet op de account van Boseman de meest gelikte ooit is. Het vorige record werd zelfs verpulverd. Dat was in handen van president Barack Obama, die een citaat van Nelson Mandela deelde en daar 4,3 miljoen likes voor kreeg. De tweet waarin de familie van Boseman het tragische nieuws aankondigde, werd veel vaker geliket: 6,6 miljoen keer. Bovendien waren er drie miljoen retweets.
6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

BillySavastano

Avatar

Ik weet niet wat ik er van moet denken en erger moet vinden: dat er tegenwoordig een overlijdens bericht 'geliked' word of al die brainless sheople die er in meegaan. Iedereen is zogenaamd woke en shit over alles maar 9 van de 10 willen gewoon meesurfen op de wave, fakking domme wereld tegenwoordig met al die social media, smart phones dumb people.

KeesjeNL

Avatar

@ BillySavastano

Je slaat de spijker op zijn kop.

PRIME

Avatar

@BillySavastano

Als je op Twitter zit, en je bent fan van Chadwick / Marvel / Black Panther / één van de andere van zijn rollen, en je wordt geraakt door zijn overlijden, dan is het voor veel mensen iets tastbaars om zo'n bericht te ''liken''.

Daarbij is het idee van een bericht ''leuk vinden'' niet dat er 6.6 miljoen mensen met een brede lach op hun gezicht die tweet hebben aangeklikt, maar is het gewoon een teken van respect van 6.6 miljoen mensen hem een warm hart toe dragen.

BillySavastano

Avatar

@prime, begrijp me niet verkeerd ik snap heel goed wat je bedoeld en misschien had ik voor een andere woordkeuze kunnen gaan maar dit kwam als eerste in me op. Ik hoop dat je begrijpt wat ik wil zeggen met mijn reactie, persoonlijk vind ik dat social media voor zulke dingen een wat uitgebreider assortiment zou mogen hebben om uit te kiezen behalve liken en disliken zodat mensen op een gepaste manier hun respect kunnen betogen bij dit soort berichten. Ik zit zelf niet op social media dat zal overduidelijk zijn na mijn vorige bericht. Ik kijk er ook meer de social media op aan dan de 6,6 miljoen mensen die inderdaad gewoon hun medeleven tonen dmv een like. Als ik zo'n oprichter van zo'n platform was had ik de keuze wel wat breder gemaakt dan alleen een like of dislike omdat bij dit soort berichten een like wat apart over komt... Maar dat is mijn mening, ik kom uit 88 dus ben wat dat betreft nog vrij oldskool haha.

Ereptile

Avatar

Facebook heeft tegenwoordig een "medeleven" icoontje erbij gezet. Zo iets zou voor Twitter of Instagram dan ook ideaal zijn.

PRIME

Avatar

@Billy

Goed jaar Smiley face Snap wat je bedoelt.

^ en inderdaad, medeleven icoontje zou goed zijn.

NieuwsFilm

meest populair