Welke Sith Lord was de eerste Darth in het 'Star Wars'-universum?

Vandaag hebben we weer wat Star Wars-trivia voor je.

Darth Vader is zonder twijfel de meest bekende Sith in het Star Wars-canon. Maar hij is bepaald niet de eerste die de Darth-titel gebruikte. Denk maar aan Darth Sidious en Darth Tyranus. Maar wie was nou eigenlijk de allereerst?

Het nieuwe canon werd vastgesteld nadat Disney de overname van Lucasfilm afgerond had. Toen werd besloten om alle boeken en comics en al het andere materiaal dat gemaakt werd - op de films en series na - niet meer meetelden als canon. Toch zijn er veel oude bekenden opnieuw geïntroduceerd, waaronder Grand Admiral Thrawn.

Wat is Darth?
Het is niet zeker waar de Darth-naam vandaan komt. Het idee is dat Darth Andeddu de eerste in het universum was die de naam droeg. Die komt uit de Legends, dus het oude canon, maar werd in de comic Star Wars Adventures: Return to Vaders Castle 2 teruggebracht. Ook werd er naar hem genoemd in Star Wars: The Rise of Skywalker Visual Dictionary, waarin bleek dat een van de legioenen van de Sith Troopers naar hem vernoemd was.

Andeddu was een Dark Lord die duizenden jaren voor de Skywalker-saga leefde. Hij stond ook wel bekend als de Immortal God-King of Prakith en heeft geen duidelijke concrete plek in het Star Wars-universum. Wel weten we dat hij opkwam na de formatie van de Sith en uiteindelijk de machtigste werd. Toen begon hij zichzelf Darth te noemen.

NieuwsFilm

meest populair