Featured

Welke Sith Lord was de eerste Darth in het 'Star Wars'-universum?

Vandaag hebben we weer wat Star Wars-trivia voor je.

door Jim Pedd om 06:00 in Featured
Darth Vader is zonder twijfel de meest bekende Sith in het Star Wars-canon. Maar hij is bepaald niet de eerste die de Darth-titel gebruikte. Denk maar aan Darth Sidious en Darth Tyranus. Maar wie was nou eigenlijk de allereerst?

Het nieuwe canon werd vastgesteld nadat Disney de overname van Lucasfilm afgerond had. Toen werd besloten om alle boeken en comics en al het andere materiaal dat gemaakt werd - op de films en series na - niet meer meetelden als canon. Toch zijn er veel oude bekenden opnieuw geïntroduceerd, waaronder Grand Admiral Thrawn.

Wat is Darth?
Het is niet zeker waar de Darth-naam vandaan komt. Het idee is dat Darth Andeddu de eerste in het universum was die de naam droeg. Die komt uit de Legends, dus het oude canon, maar werd in de comic Star Wars Adventures: Return to Vaders Castle 2 teruggebracht. Ook werd er naar hem genoemd in Star Wars: The Rise of Skywalker Visual Dictionary, waarin bleek dat een van de legioenen van de Sith Troopers naar hem vernoemd was.

Andeddu was een Dark Lord die duizenden jaren voor de Skywalker-saga leefde. Hij stond ook wel bekend als de Immortal God-King of Prakith en heeft geen duidelijke concrete plek in het Star Wars-universum. Wel weten we dat hij opkwam na de formatie van de Sith en uiteindelijk de machtigste werd. Toen begon hij zichzelf Darth te noemen.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Judge

Avatar

Weet je, is dit niet wat voor starwarstrivia.nl? Want ik volg deze site al sinds 2005 en de laatste tijd is er iemand bij jullie bezig die nogal (en dan overdrijf ik niet) gefixeerd is op Star Wars. Het lijkt me geen gezonde fascinatie.

Mijn tip: Maak een speciaal hoekje op de site waar je dit soort Star Wars gerelateerde shizzle kwijt kan want dit vervuilt de site. Ik meen dit oprecht. Hou even op. Natuurlijk is er minder filmnieuws omdat we dankzij lockdowns minder producties in de bios zien, maar kom op. Wees creatief en verzien iets waarbij de kernactiviteit van jullie bestaan niet wordt verwaterd door click-bait en Star Wars fixaties.

Ik wil jullie zelfs helpen met het meedenken. Zorg er voor dat je relevant blijft. Ik vertrouw op jullie.

Hiss

Avatar

Er is veel spannender en relevanter Star Wars nieuws:
Ewan McGregor is met een motorfiets over een Obi-Wan Kenobi heen gesprongen.

Femmus

Avatar

Als Star Wars fan moet ik zeggen dat ik het super tof vind dat jullie de laatste tijd enorm veel aandacht besteden aan deze reeks! Al helemaal met het 2e seizoen van the Mandalorian in aantocht.
Ik lees altijd vol plezier jullie artikelen, soms lees ik iets wat ik ergens in 1 van mijn boeken heb gelezen en soms lees ik iets wat ik nog niet wist. Super leuk om zo je kennis over SW bij te schroeven! Ga zo door! ❤️

NieuwsFilm

meest populair