Featured

'Star Wars: Knights of the Old Republic': Dit moet je weten

Waarom willen zoveel fans een KOTOR-film?

door Jim Pedd om 06:00 in Featured
We horen al langere tijd geruchten over een Star Wars: Knights of the Old Republic-film. Dat is een videogame die dik vijftien jaar geleden uitkwam en nog altijd zeer positief herinnerd wordt door fans.

Nu horen we weer dat Lucasfilm mogelijk per ongeluk bekend heeft gemaakt dat zo'n film er gaat komen. Maar waarom hopen fans hier zo erg op? Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over Star Wars: Knights of the Old Republic.

Darth Revan
De boel speelt zich vierduizend jaar voor het ontstaan van de Galactic Empire af. Darth Malak, een voormalig Jedi die nu een Sith Lord is, verklaart de oorlog aan de Republiek. Het sterrenstelsel vervalt in chaos en de Jedi Order valt in verschillende facties uiteen. Vele Jedi zijn dood, anderen voegen zich bij Malak om de Order of the Sith op te richten.

Malak was ooit de leerling van Darth Revan. Hij keert zich tegen zijn meester, waarop de Jedi Council erin slaagt om Revan te vangen. In plaats van hem te doden, wist men zijn geheugen en wordt Revan opnieuw getraind om als wapen gebruikt te kunnen worden tegen de groeiende dreiging die van de Sith uitgaat.

Verdeelde wereld
De Oude Republiek waarin de game zich afspeelt, is er een waarin de Jedi en de Sith oorlog voeren. Het zijn echt andere tijden. De Sith worden gevreesd, maar wijzen vooral ook de stijve doctrine van de Jedi af. Die willen dat Jedi een conservatieve en radicale filosofie volgen. Een filosofie die hen er uiteindelijk toe leidt dat ze geen kinderen mogen hebben en geen liefde mogen volgen.

De Jedi zijn ook behoorlijk wreed in die tijd: zo hersenspoelen ze dus Darth Revan. Maar de Sith zijn ook echt geen goeieriken: zij zijn gecorrumpeerd door hun duistere verlangens. Revans is de hoofdpersoon in de game en dat brengt de speler naarmate het spel vordert voor de keuze of hij de Sith of de Jedi wil volgen.

Het is die verdeeldheid die de game zo populair maakte. Weg met die duidelijke verdeling in goed en kwaad, licht en duister. In plaats daarvan toonde Star Wars ons een middenweg, waarbij zowel de Sith als de Jedi eerder grijs zijn en moreel aan elkaar gewaagd.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hiss

Avatar

Ik zou boven dit artikel een spoiler alertje gezet hebben.

omniesbonsai

Avatar

Het uitgangspunt,je intentie en wat voor ziel iemand heeft
Is dat je wil kiezen.Je maakt een keuze
Dit maak je duidelijk in je acties in je handelingen
Dit laat zien of je kiest voor donker of voor licht
Je kunt niet zeggen ik kies voor grijs omdat ik het fijn vindt om van twee walletjes te eten daarnaast iemands intentie om in grijs te zien laat ook zien dat je niet weet wat je aan iemand hebt die in grijs verkeerd
Zo iemand is niet te vertrouwen

Master Of Films

Avatar

Tom Hardy als Darth Revan. Of gaan we het vandaag niet hebben over Tom Hardy?

Hyenas

Avatar

Lees dit niet als je niet het einde gespoild wilt hebben!

@FT; Dit is een enorme spoiler! Jullie hebben de hele plot twist weg gegeven waar je normaal gesproken in de laatste kwart van de game achter komt.

centr1no

Avatar

Het is die verdeeldheid die de game zo populair maakte.
Het gaat om de aandacht die besteed wordt aan de karakterontwikkeling en de keuzes die je gaandeweg maakt.
En dat is exact hetgeen de meeste karakters in de recente films van Disney ontberen.

Hiss

Avatar

Brie zou een goede HK-47 kunnen spelen. En Tom Hardy als Zaalbar.

weszz

Avatar

Het spijt me, maar het spel is 15 jaar oud, als je hem nu nog niet gespeeld hebt of uitgespeeld heb zul je dat ook niet meer doen...Geen smoesjes gaan verzinnen als 'ja, maar misschien' dat is nu gewoon aan de order omdat je van deze spoiler af weet. Wist je dit niet dan had je de game niet aangeraakt.

Overigens kan er natuurlijk veel meer gedaan mee worden dan zich enkel richten op Revan, zo kan er ook nog gekeken worden om de film zich te laten afspelen voor de games en het zo laat aansluiten.

Master Of Films

Avatar

Hiss "Brie zou een goede HK-47 kunnen spelen. En Tom Hardy als Zaalbar."
Goeie castingkeuzes. Smiley face

Hyenas

Avatar

@weszz; Het gaat mij juist om de mensen die de game niet gaan spelen maar wel de film willen kijken. Als de film daadwerkelijk komt is de kans groot dat ze het verhaal gaan gebruiken en dan weet je het einde al. Alsof je weet dat Kevin Spacey, Kayzer Soze is voordat je begint met The Usual Suspects.

Natuurlijk kunnen ze focussen op andere dingen maar waarom Knights of The Old Republic verfilmen als je niet het "main verhaal" (wat zo fantastisch is) gebruiken? Alhoewel, het blijft Disney. Misschien heb je wel gelijk.

NieuwsFilm

meest populair