'Star Wars: Knights of the Old Republic': Dit moet je weten

'Star Wars: Knights of the Old Republic': Dit moet je weten

Waarom willen zoveel fans een KOTOR-film?

We horen al langere tijd geruchten over een Star Wars: Knights of the Old Republic-film. Dat is een videogame die dik vijftien jaar geleden uitkwam en nog altijd zeer positief herinnerd wordt door fans.

Nu horen we weer dat Lucasfilm mogelijk per ongeluk bekend heeft gemaakt dat zo'n film er gaat komen. Maar waarom hopen fans hier zo erg op? Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over Star Wars: Knights of the Old Republic.

Darth Revan
De boel speelt zich vierduizend jaar voor het ontstaan van de Galactic Empire af. Darth Malak, een voormalig Jedi die nu een Sith Lord is, verklaart de oorlog aan de Republiek. Het sterrenstelsel vervalt in chaos en de Jedi Order valt in verschillende facties uiteen. Vele Jedi zijn dood, anderen voegen zich bij Malak om de Order of the Sith op te richten.

Malak was ooit de leerling van Darth Revan. Hij keert zich tegen zijn meester, waarop de Jedi Council erin slaagt om Revan te vangen. In plaats van hem te doden, wist men zijn geheugen en wordt Revan opnieuw getraind om als wapen gebruikt te kunnen worden tegen de groeiende dreiging die van de Sith uitgaat.

Verdeelde wereld
De Oude Republiek waarin de game zich afspeelt, is er een waarin de Jedi en de Sith oorlog voeren. Het zijn echt andere tijden. De Sith worden gevreesd, maar wijzen vooral ook de stijve doctrine van de Jedi af. Die willen dat Jedi een conservatieve en radicale filosofie volgen. Een filosofie die hen er uiteindelijk toe leidt dat ze geen kinderen mogen hebben en geen liefde mogen volgen.

De Jedi zijn ook behoorlijk wreed in die tijd: zo hersenspoelen ze dus Darth Revan. Maar de Sith zijn ook echt geen goeieriken: zij zijn gecorrumpeerd door hun duistere verlangens. Revans is de hoofdpersoon in de game en dat brengt de speler naarmate het spel vordert voor de keuze of hij de Sith of de Jedi wil volgen.

Het is die verdeeldheid die de game zo populair maakte. Weg met die duidelijke verdeling in goed en kwaad, licht en duister. In plaats daarvan toonde Star Wars ons een middenweg, waarbij zowel de Sith als de Jedi eerder grijs zijn en moreel aan elkaar gewaagd.

NieuwsFilm

meest populair