'Avatar 2': Dit weten we al over het vervolg op de film van James Cameron

'Avatar 2': Dit weten we al over het vervolg op de film van James Cameron

James Cameron duikt de oceanen van Pandora in.

James Cameron is weer druk bezig met zijn Avatar 2. De film is al een decennium in productie en nu de release langzaamaan dichterbij komt, kunnen we eens op een rij zetten wat we eigenlijk allemaal al weten.

Doordat de productie van Avatar 2 en de drie geplande vervolgen daarop al een tijdje bezig is, weten we al redelijk wat van het verhaal. Zo weten we dat een groot deel van de film zich onderwater af zal spelen en dat Stephen Lang terug is als slechterik.

Een tijdsprong: Avatar 2 speelt zich acht jaar na de gebeurtenissen in het origineel af. In die tijd hebben Jake en Neytiri meteen een stel kinderen geproduceerd, waarvan de oudste acht jaar oud is.
Familie staat centraal: Avatar 2 en de daaropvolgende films focussen zich op familie als thema. Dat betekent dat we dus focus krijgen op een hele rits helden en dus niet meer op een enkele protagonist. Het idee is dat het straks een langlopende familiesaga wordt, een beetje zoals we decennialang verhalen over de Skywalker-familie konden zien.
Veel onderwater: James Cameron moest speciale motion-capture technologie ontwikkelen zodat de opnames onderwater gedaan konden worden. Dat moest wel, omdat water zich anders gedraagt, waardoor de visuele effecten anders gemaakt moeten worden.
Bekende schurk: Al ging Stephen Langs Colonel Miles Quaritch dood in de eerste film, hij keert gewoon terug voor alle vervolgen. Hoe precies is niet duidelijk, al zou het goed kunnen dat hij bijvoorbeeld een kloon blijkt te zijn.


NieuwsFilm

meest populair