Featured

'Avatar 2': Dit weten we al over het vervolg op de film van James Cameron

James Cameron duikt de oceanen van Pandora in.

door Jim Pedd om 20:06 in Featured
James Cameron is weer druk bezig met zijn Avatar 2. De film is al een decennium in productie en nu de release langzaamaan dichterbij komt, kunnen we eens op een rij zetten wat we eigenlijk allemaal al weten.

Doordat de productie van Avatar 2 en de drie geplande vervolgen daarop al een tijdje bezig is, weten we al redelijk wat van het verhaal. Zo weten we dat een groot deel van de film zich onderwater af zal spelen en dat Stephen Lang terug is als slechterik.

Een tijdsprong: Avatar 2 speelt zich acht jaar na de gebeurtenissen in het origineel af. In die tijd hebben Jake en Neytiri meteen een stel kinderen geproduceerd, waarvan de oudste acht jaar oud is.
Familie staat centraal: Avatar 2 en de daaropvolgende films focussen zich op familie als thema. Dat betekent dat we dus focus krijgen op een hele rits helden en dus niet meer op een enkele protagonist. Het idee is dat het straks een langlopende familiesaga wordt, een beetje zoals we decennialang verhalen over de Skywalker-familie konden zien.
Veel onderwater: James Cameron moest speciale motion-capture technologie ontwikkelen zodat de opnames onderwater gedaan konden worden. Dat moest wel, omdat water zich anders gedraagt, waardoor de visuele effecten anders gemaakt moeten worden.
Bekende schurk: Al ging Stephen Langs Colonel Miles Quaritch dood in de eerste film, hij keert gewoon terug voor alle vervolgen. Hoe precies is niet duidelijk, al zou het goed kunnen dat hij bijvoorbeeld een kloon blijkt te zijn.


9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Ik hoop dat de films ooit eens komen, want ik kijk er toch wel erg naar uit.

flep

Avatar

Wel een slecht voorbeeld van meneer Cameron. Een kindje van 8, terwijl ze elkaar net een paar weken kende. Ze hebben het dan niet weloverwogen. Misschien verstandig als ze toch eerst even een paar jaar hadden gekeken of de relatie goed liep voor aan kinderen te beginnen. Het is niets niks, zo'n hele opvoeding. En als je dan ook nog weer de wereld er bij moet redden, waarschijnlijk 3 keer...

RoberPaulsen

Avatar

Wat ik ook weet over Avatar 2 is dat ik hem niet hoef te zien

baron nostalgia

Avatar

Ik vind nog steeds dat James Cameron te ambitieus bezig is waardoor het veel te lang duurt als hij in 2014 en 2015 nu gewoon 2 delen had uit gebracht dan nog veel meer andere projecten kunnen maken die misschien nog wel mooier zijn dan avatar zo als fantasic voyage en had was hij ook regisseur geweest van alita battle angel en een nieuwe terminator trilogie die beter was geweest dat genisys en dark fate

Master Of Films

Avatar

Eigenlijk is Avatar deel 2 t/m deel 10.000 een veel grotere financiele risico geworden. Kijk maar even waar we nu in leven.

milo007

Avatar

Ik haat het wnr franchises doden terug brengen. Lak aan creativiteit en voorzienigheid noem ik dat.

Xenolicker

Avatar

^ Flep > Dat zijn natuurlijk allemaal heel verstandige overwegingen maar... de Jungle daar wordt je nu eenmaal ontzettend geil van!

Furkan98

Avatar

Milo007 waarom haat je dit

Bigds9fan

Avatar

Trekken aan een dood paard heet zoiets.

De 1ste film was tenenkrommend slecht en Cameron onwaardig.

Ten tijde van Terminator was Cameron ongenaakbaar.

Nu vind ik pornoresisseurs betere films maken.

NieuwsFilm

meest populair