'Star Wars: The High Republic' stelt ons aan jongere Yoda voor!

Yoda krijgt een nieuwe look.

Star Wars: The High Republic brengt ons een heel nieuwe rits aan verhalen die zich afspelen in het sterrenstelsel. Ze spelen zich tweehonderd jaar voor de gebeurtenissen van de Skywalker Saga af en nu blijkt dat er toch een oude bekende in de serie zit.

Jedi-meester Yoda zit namelijk in Star Wars: The High Republic. Hij wordt de focus van de comic Star Wars: The High Republic Adventures. Daarin is de Jedi iets jonger (hij is meer dan 900 jaar oud als hij dood gaat, dus 200 jaar is nou ook weer niet zo heel veel), maar heeft wel een andere houding.

Yoda als reiziger
"Het is heel opwindend om hem in de era van de High Republic te kunnen introduceren," vertelt schrijver Daniel José Older over zijn versie van Yoda. "Deze Yoda is een reiziger in het sterrenselsel. Hoewel hij al een gerespecteerd lid van de Jedi Council is op dit moment, doet hij wat hij het leukste vindt: op de jongeren letten. In dit geval op een groepje Padawans die door het sterrenstelsel reizen om te leren over de wegen van de Jedi."

Yoda is dus 700 jaar oud, iets jonger en heeft eenzelfde stijl als eerder. "Aangezien het geen honderden jaren eerder was, dachten we dat hij hooguit een andere outfit zou hebben. Maar hij is gewoon iets jonger dan hoe we hem tot nu toe gezien hebben."

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair