John Boyega enorm kritisch op 'Star Wars'

John Boyega enorm kritisch op 'Star Wars'

De manier waarop met mensen van niet-blanke afkomst is omgegaan, klopt niet.

Acteur John Boyega is als Finn te zien in de laatste drie Star Wars-films. Maar nu is hij behoorlijk kritisch op Lucasfilm voor de manier waarop omgegaan is met zijn personage. Bovendien bevalt de manier waarop er omgegaan is met niet-blanke personages hem niet zo.

"Wat ik zou zeggen tegen Disney, is dat ze niet in de marketing een zwart personage moeten neerzetten als cruciaal voor de film, en dan uiteindelijk in de daadwerkelijke film daar niks mee doen," begon Boyega. "Dat is echt niet goed. Ik zeg het zoals het is. Het is een beetje... ze wisten wat ze wilden met Daisy Ridley, wat ze wilden met Adam Driver. Maar als het op andere mensen aankwam, bijvoorbeeld Kelly Marie Tran en ook John Boyega, dan was het ineens niks meer."

Gewoon niet goed
"Dus wat wil je dat ik zeg? Wat ze willen dat je zegt, is 'Het was geweldig om er deel van te mogen zijn, wat een ervaring!' Maar ik zal dat pas zeggen als het ook echt zo is. Ze gaven alle nuance aan Adam Driver, alle nuance aan Daisy Ridley. En laten we eerlijk zijn: Daisy weet dit. Adam weet dit. Iedereen weet het."

Het commentaar geldt trouwens niet voor J.J. Abrams. "Iedereen moet mijn boy met rust laten. Het was niet eens de bedoeling dat hij terug zou keren en de boel zou proberen te redden."

NieuwsFilm

meest populair