Bradley Cooper over de 'zinloze' Oscars

Ook zijn 'A Star is Born'-collega Anthony Ramos is er geen fan van.

Ondanks het feit dat Bradley Cooper nog nooit een Oscar heeft gewonnen, heeft hij maar liefst al 8 nominaties op zijn naam staan als acteur, producent en scenarist. Toch lijkt hij het erop dat Cooper er niet zoveel om geeft, aangezien awards niet zo heel veel voor hem betekenen.

Tijdens een recent interview lieten hij en zijn collega Anthony Ramos, die naast Cooper te zien was in A Star is Born, zich over het awardsseizoen uit. Ramos vindt bijvoorbeeld dat de prijzen zich te veel op individuën richten, terwijl films maken juist teamwerk is.

Veel werk
Zo zegt Ramos: ''De prijzen gaan bijna altijd naar maar een persoon. Maar op de set gaat het er heel anders aan toe, je doet het werk met een heel team. Zonder dat team zou de film niet gemaakt kunnen worden. Iedereen speelt een belangrijke rol, of het nu voor of achter de camera is''.

''Toch pikken we er elke keer weer maar een enkele persoon uit. Het is leuk voor de genomineerde in kwestie, want alles draait in een keer om hem of haar, maar we moeten niet vergeten dat een film in elkaar gezet wordt door zo'n 150 à 200 mensen''.

Cooper's mening
Cooper vindt juist dat awards niets met kunst te maken hebben: ''Als je het 'geluk' hebt, ben je bij het awardsseizoen betrokken, maar je raakt er eigenlijk ook wel door geobsedeerd. Het is iets vreemds, je wordt geconfronteerd met je ego, je ijdelheid en je onzekerheid. Het is tegelijk interessant en betekenisloos''.

Zo was Cooper ook flink aangedaan toen hij geen belangrijke nominaties wist te behalen met zijn film A Star is Born: ''Ik had het gevoel dat ik slecht werk had geleverd. Nu voel ik me echter beschaamd dat ik er destijds zo over dacht. Het gaat niet om de nominaties of de prijzen. Je moet iets maken waar je in gelooft. De awards zijn een heel ander element van de filmindustrie''.

Kanshebber
Ondanks het feit dat de acteur dus maar weinig geeft om prestigieuze filmprijzen, denken de nodige mensen dat hij wel weer kans maakt met zijn toekomstige projecten. Zo zal hij een film maken over het leven van de componist Leonard Bernstein, waar Steven Spielberg en Martin Scorsese als producenten voor optreden.

Wat betreft acteren heeft Cooper het ook druk. Zo speelt hij een belangrijke rol in Guillermo del Toro's Nightmare Alley en heeft hij ook getekend voor de nieuwe, alsnog titelloze film van Paul Thomas Anderson.

NieuwsFilm

meest populair