Opvallend mooi nieuw detail 'Star Wars: A New Hope' ontdekt

Opvallend mooi nieuw detail 'Star Wars: A New Hope' ontdekt

Of het zo gepland was weten we niet.

Obi-Wan Kenobi gaat dood in Star Wars: A New Hope. Hij vecht dan met Darth Vader, maar wordt één met de Force op het moment dat hij ziet dat Luke en Leia in veiligheid zijn. Meer dan veertig jaar na de release, realiseren fans zich nieuwe dingen rond de film.

Een van de fans van Star Wars merkt namelijk het volgende op: "Denk je er wel eens over na dat het laatste wat Obi-Wan ziet, Luke en Leia is? Eindelijk na 19 jaar herenigd." Technisch gezien is dat inderdaad het laatste dat Obi-Wan Kenobi ziet.

Per ongeluk
Het is overigens naar het schijnt niet zo dat George Lucas toen hij A New Hope maakte, al wist dat Luke Skywalker en Leia Organa familie zouden zijn en dat Darth Vader hun vader was. Het is dus ogenschijnlijk een ongelukje, dat detail, maar wel een erg mooi ongeluk.

Star Wars heeft op het witte doek even pauze; pas in december 2023 draait de volgende film in de bioscoop. Maar op televisie gaat het hard, met onder meer een nieuw seizoen van The Mandalorian en een serie op komst over Obi-Wan Kenobi.

NieuwsFilm

meest populair