Waarom verzweeg Chadwick Boseman eigenlijk zijn ziekte?

Waarom verzweeg Chadwick Boseman eigenlijk zijn ziekte?

De Hollywood-ster overleed heel onverwacht.

Acteur Chadwick Boseman worstelde lange tijd met zijn ziekte. Hij had darmkanker en overleed vorige maand aan de gevolgen daarvan. Maar hij vertelde niets aan zijn fans. Waarom niet? Bekenden van hem vertellen aan The Hollywood Reporter het verhaal.

Voorop stond volgens hen dat "hij deze ziekte hem er niet van zou laten weerhouden om buitengewone verhalen te vertellen en zijn kunst te laten zien in het hoogtepunt van zijn leven." Het was dus een heel bewuste keuze om het te verzwijgen en zelfs regisseurs Ryan Coogler en Spike Lee met wie Boseman samenwerkte wisten van niets.

Hechte vrienden en teamleden
Enkel hechte vrienden en teamleden wisten er vanaf, waaronder zijn produceerpartner Logan Coles, en zijn agent Michael Greene, evenals trainer Addison Henderson. Maar hij verzweeg het verder vooral, mede omdat hij gewoon door wilde en het maximale uit zijn leven wilde halen.

Dat betekende wel dat de acteur soms tijdens de opnames van films "heel erg veel pijn had", maar hij vond telkens weer een manier om verder te gaan. "Sommige mensen wachten hun hele leven om de kans te krijgen die hij had," aldus Henderson. "En Chad had zoveel wijsheid, zoveel kennis, zoveel in hem."

NieuwsFilm

meest populair