Algemeen

Waarom verzweeg Chadwick Boseman eigenlijk zijn ziekte?

De Hollywood-ster overleed heel onverwacht.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Acteur Chadwick Boseman worstelde lange tijd met zijn ziekte. Hij had darmkanker en overleed vorige maand aan de gevolgen daarvan. Maar hij vertelde niets aan zijn fans. Waarom niet? Bekenden van hem vertellen aan The Hollywood Reporter het verhaal.

Voorop stond volgens hen dat "hij deze ziekte hem er niet van zou laten weerhouden om buitengewone verhalen te vertellen en zijn kunst te laten zien in het hoogtepunt van zijn leven." Het was dus een heel bewuste keuze om het te verzwijgen en zelfs regisseurs Ryan Coogler en Spike Lee met wie Boseman samenwerkte wisten van niets.

Hechte vrienden en teamleden
Enkel hechte vrienden en teamleden wisten er vanaf, waaronder zijn produceerpartner Logan Coles, en zijn agent Michael Greene, evenals trainer Addison Henderson. Maar hij verzweeg het verder vooral, mede omdat hij gewoon door wilde en het maximale uit zijn leven wilde halen.

Dat betekende wel dat de acteur soms tijdens de opnames van films "heel erg veel pijn had", maar hij vond telkens weer een manier om verder te gaan. "Sommige mensen wachten hun hele leven om de kans te krijgen die hij had," aldus Henderson. "En Chad had zoveel wijsheid, zoveel kennis, zoveel in hem."

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Ja ja, hij was geweldig.
Aan de andere kant is het een simpel feit dat mensen je heel anders gaan behandelen als ze weten dat je kanker hebt en is er ook zoiets als advocaten en verzekeringsmaatschappijen die hem simpelweg het leven moeilijk zouden maken omdat het een probleem is als hij tijdens het filmen iets zou krijgen.

VFX expert

Avatar

Hij was dus vooral bang dat hij anders projecten zou mislopen. Was dat nou zo moeilijk om te zeggen?

Overlord

Avatar

Aan de ene kant heel veel respect dat hij zo lang door heeft gewerkt, aan de kant wellicht niet heel sjiek dat hij zich heeft verbonden aan een belangrijke franchise wetende dat hij ziek is. Voor wat ik begrepen heb, is hij er altijd van overtuigd geweest de ziekte te overwinnen wat zijn keuze daarin wellicht verklaart. Hoe dan ook, zeer spijtig dat iemand op zo'n jonge leeftijd komt te overlijden.

PRIME

Avatar

^
Het is wel echt steeds triester gesteld met de reacties hier op Filmtotaal.
Och jongens, jullie weten het allemaal beter.
''Niet heel sjiek dat hij zich verbonden heeft aan een franchise''?
Gozer, wat weet jij nou over die situatie.
En waarom direct zo negatief praten over andere behandelingen en het mislopen van projecten.
De vertolkingen die hij doet hebben altijd meer lagen dan ''alleen'' een rol, als hij niet wilde dat de aandacht daar vanaf zou gaan door zijn ziekte, dan is dat toch zo.
Stelletje azijnpissers.
Die gast staat met kanker nog aan het bed van terminale kindjes een Wakanda groet te doen en jullie lopen hier te zeiken dat het verzekeringstechnisch is.
Man, man, man.

Overlord

Avatar

@Prime, vandaar het woord wellicht..
En nogmaals heel veel respect voor wat hij heeft gedaan en wat hij heeft betekend voor de donkere gemeenschap.
Het enige dat ik wilde stellen is dat als je je verbindt aan zo'n belangrijke franchise het normaliter niet vreemd zou zijn als je open kaart speelt als je ernstig ziek bent.

Rutherford

Avatar

Hij was natuurlijk sinds 2014 al verbonden met Marvel, nog voor hij ziek was. Nuja, mijn respect heeft hij. Kanker is een vuil beestje, jammer genoeg van heel dicht meegemaakt.

Draven

Avatar

Ik heb al vele malen mensen zien sterven aan kanker. Vaak willen ze doorgaan en niet zomaar neerleggen dat ze gaan sterven. Ook het anders bekeken en behandeld worden is een issue. Ik weet niet of dit zijn redenen waren maar zomaar opgeven doet niet iedereen.

leidenaar

Avatar

Logisch dat hij zich verbind aan een franchise. Het niet doen zou opgeven zijn, hij had hoop. Plus geld. Maybe wat achterlaten voor zijn familie(had die kids?) want denk dat de films ervoor hem niet erg rijk gemaakt hebben. Familie is belangrijker dan zo’n marvel universum.

Andre63

Avatar

Ik zou liever bij mijn familie dan op het werk zijn in de laatste periode van mijn leven. Maar ieder zijn ding.
Verschrikkelijk als je dit overkomt, en zo jong al. Rust zacht.

bullshark

Avatar

VFX expert. Dan was het onmiddellijk afgelopen geweest.Hij is blijven werken zonder dat producties er onder leden (enkel Chadwick zelf)

Ereptile

Avatar

+10 Prime

Ik denk dat hij iets wilde betekenen voor andere mensen zonder dat zijn probleem het probleem van anderen werd. Het feit dat hij naast terminaal zieke kinderen stond als Black Panther terwijl hij zelf ook onder de ziekte leed maakt dat ik toch meer respect voor hem heb gekregen (dan ik al voor hem had).

Hiss

Avatar

+1 Prime

centr1no

Avatar

Prime "Stelletje azijnpissers. "
Want?
Leuk dat jij er zo emotioneel mee begaan bent maar er zit gewoon een praktische kant aan het verhaal.
Als hij zijn ziekte bekend had gemaakt was er een grote kans dat ze iemand anders hadden gezocht voor de rol.

Judge

Avatar

Niks dan respect voor deze moedige man. Wetende dat je van binnen opgevreten wordt door zo'n verschrikkelijke ziekte doet wat met een mens. Hij staat hoog in mijn achting. Niet door zijn acteerwerk op het scherm, maar dat er naast.

Artificialis

Avatar

Een volstrekt begrijpelijke beslissing dat hij zijn toestand niet openbaar heeft gemaakt. Hoeveel studio's zouden hem nog een hoofdrol hebben gegeven, wetende wat zijn toestand was? In elk interview zou hij ermee worden geconfronteerd. Het publiek zou met medelijden naar zijn projecten kijken. Door het voor zich te houden heeft hij in ieder geval publiekelijk nog een normaal leven kunnen leiden.

Sunspot

Avatar

Heel begrijpelijk natuurlijk, alleen al de instelling is goed wanneer je vecht tegen kanker.

Je hebt al zo een klote ziekte en wilt het gewoon overleven, bent bezig met groei in het leven, kansen pakken.

En het zal ook afleiding geboden hebben natuurlijk.

En het gevoel dat je zwakker over komt op veel mensen, want kanker, is ook wel zo, maar zou jij dat ook willen, dat iedereen maar weet dat je vecht tegen kanker, mensen altijd maar aan kanker denken en het erover gaan hebben.

Gewoon sterk denken van hem.

Hoop dat ik het nooit krijg, maar kans is best groot dat ik en velen van ons hier op FT het krijgen, kijk hoeveel soorten kanker en hoeveel procent het krijgt.

Je kan zo gezond leven als je wilt, maar zelfs dan is het maar afwachten Smiley face

Gigan72

Avatar

WAAROM VERZWEEG CHADWICK BOSEMAN EIGENLIJK ZIJN ZIEKTE?

Om dat het ons niets aan gaat dat is prive.

PRIME

Avatar

@Centr1no

De ''want'' waar je naar op zoek bent staat letterlijk in de rest van de post. Succes.

centr1no

Avatar

@Prime
Jouw argument is een verzinsel van jouzelf.
De mensen die hem dus wel kenden zeggen dat hij het niet bekend maakte omdat hij door wilde en dat betekent dat hij dus niet door had kunnen gaan als hij het bekend had gemaakt.
Als dat van mij een azijnpisser maakt, wat zijn dan zijn bekenden en Boseman zelf?

NieuwsFilm

meest populair