Dit soort content komt de komende tijd niet naar Netflix

Dit soort content komt de komende tijd niet naar Netflix

Netflix houdt het bij films en series.

Netflix is voorlopig niet van plan zich met de markt van sport en live nieuws te bemoeien. Dat laat CEO Reed Hastings weten in een interview met Variety. De streamingdienst heeft voorlopig geen interesse in die markt.

Als het aankomt op nieuwe content, blijft Netflix zich toeleggen op het opbouwen van een groter aanbod van films en televisieseries. Het grote geld dat Netflix dus uitgeeft aan verbreding van zijn aanbod, blijft zich dus richten op originele content. Daar vallen dan wel series over de Formule 1 die we bijvoorbeeld zagen verschijnen, wel onder.

Geen nieuws en sport
"Ik betwijfel of nieuws, sport, videogaming, user-generated content en andere soortgelijke grote categorieën op dit moment zinvol zijn. Op dit moment zet Ted [Sarandos, co-CEO] in op grotere films, grotere series en animatie. De komende jaren is elke dollar die we aan content uit willen geven toegewezen," aldus Hastings.

Voorlopig zal Netflix dus niet inzetten op nieuws en sport, alleen al omdat mensen dit ook niet direct verwachten van Netflix. De streamingdienst richt zich immers al sinds zijn ontstaan op films en series.

NieuwsFilm

meest populair