Featured

'Star Wars': De Unknown Regions uitgelegd

Wat is dit rare gebied?

door Jim Pedd om 06:00 in Featured
Star Wars heeft eindelijk het verhaal over de Unknown Regions onthuld. Nu weten we dus waar de vreemde regio vandaan komt, wat de geschiedenis ervan is en wie de belangrijkste inwoners zijn.

De Unknown Regions werden eerder onthuld in het oude Expanded Universe in de franchise. Maar Disney maakte een reboot van het canon. Het creatieve team van de franchise besloot vervolgens om de Unknown Regions te behouden, waarmee ze dus deel zijn van het universum. De film Star Wars: The Rise of Skywalker reisde naar de regio en onthulde het uiterlijk ervan. Maar we wisten nog steeds bijna niets. Tot nu dan.

Wat zijn de Unknown Regions?
Het boek Aftermath: Empires End van Chuck Wendig brengt ons de volgende omschrijving van de regio:
"Het is een onverkende oneindigheid, afgesloten door een doolhof aan zonne-stormen losgeslagen magnetosferen, zwarte gaten, zwaartekrachtbronnen en dingen die nog veel vreemder zijn."
Palpatine raakte volgens Wendig geobsedeerd met de regio en besloot ze te verkennen. Toen het Keizerrijk verslagen werd, vluchtten de meest loyale soldaten van het Keizerrijk dan ook naar de Unknown Regions, om daar te hergroeperen en de First Order op te richten. Bovendien bleek Palpatine zelf herrezen te zijn op de Sith-planeet Exegol.

Hoe vormden de Unknown Regions zich?
De Unknown Regions worden door de bewoners ook wel Chaos genoemd. Ooit was de boel een stuk minder verraderlijk, vertelt schrijver Timothy Zahn in het boek Thrawn Ascendancy: Chaos Rising:
"Chaos was niet altijd zo, althans, zo gaan de legendes. Ooit, toen ruimtereizen pas net mogelijk was, was het niet moeilijker om tussen de sterren te reizen dan het nu is in het reguliere gebied. Maar millennia geleden zorgde een reeks supernova-explosies in de regio ervoor dat er gigantische massa's rondgeslingerd werden tussen de sterren, waarvan sommigen asteroïden of hele werelden verwoestten, andere weer voor nieuwe supernova's zorgden met hun botsingen op bijna de snelheid van het licht. De beweging van al deze massa's, gecombineerd met zware elektromagnetische straling, zorgde voor het ontstaan van continu veranderende hyperlanes die het reizen tussen verschillende sterrenstelsels moeilijk en gevaarlijk maakte."
Ooit was het gebied het hart van het Sith Empire, dus mogelijk is de boel ontstaan als gevolg van experimenten of het handelen van de slechteriken.

Nagiveren doe je met de Force
Uit het boek Thrawn: Alliances blijkt dat er maar één manier is om veilig door de Unknown Regions te reizen: de Force. Die stelt je ertoe in staat te Skywalken, wat een soort uitbreiding van het Jedi-vermogen om lasers weg te slaan is. Als iemand de Force gebruikt, kan die persoon iets in de toekomst kijken, waardoor je zowel het heden als een aankomende bedreiging voelt. Dat stelt mensen ertoe in staat te navigeren door de continu veranderende Unknown Regions.

De Jedi en de Sith
Uit het boek van Rae Carson over The Rise of Skywalker blijkt dat zowel de Sith als de Jedi planeten gekoloniseerd hebben. Exegol is het meest bekende voorbeeld en een doos, wat betekent dat je er maar op één manier in of uit kan.

De Chiss heersen over de Unknown Regions
De Chiss Ascendancy heerst over de Unknown Regions. Er zijn negen families die de politieke macht in de regio in handen hebben. Het bekendste lid van de Chiss is niemand minder dan Grand Admiral Thrawn, die Palpatine in de boeken geholpen heeft met navigeren door de regio.

De Chiss zouden er niet op uit zijn om hun invloedssferen uit te breiden, maar juist alleen om die te behouden zoals die op dit moment is. Er is eigenlijk een machtsvacuüm in de regio, sinds de Sith het gebied verlaten hebben.

De Grysks zijn nieuwe vijanden
Een nieuwe opkomende schurk is de Grysk. Dat is een ras dat doet denken aan de Yuuzhan Vong uit het Expanded Universe. Zij overweldigen hun vijanden met hun grote aantallen en doen dat ook nog eens met hun nieuwe technologie. Daartoe gebruiken ze gigantische zwermen aan micro-robots die ze laten ontploffen bij impact. Daardoor verspreidt zich een chemisch middel dat een doelwit snel vangt.

De Grysk kunnen vijandelijke schepen verder uit de hyperspace halen met hun micro-zwaartekracht projectors. Zij hebben zich volgens de boeken van Zahn generaties lang verdiept in het Keizerrijk. Het zou zomaar kunnen dat ze straks gaan proberen om de Unknown Regions over te nemen en vervolgens willen proberen de rest van het universum aan te vallen. Wie weet is dit dus een manier voor Disney en Lucasfilm om alvast een nieuwe bedreiging op te zetten.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SteefL

Avatar

boektotaal.nl

Rick_ao

Avatar

SteefL

Haha inderdaad.

NieuwsFilm

meest populair