Waarom de James Bond spin-off 'Jinx' er nooit kwam

Waarom de James Bond spin-off 'Jinx' er nooit kwam

Halle Berry als de Bond Girl Jinx in een eigen film?

In 2002 zagen we in Die Another Day actrice Halle Berry als het personage Jinx, de Bond Girl die velen zich maar dondersgoed weten te herinneren. Als fan van de franchise weet je misschien ook dat er na de release werd gesproken over een spin-off met Jinx die zelfs voor eind 2004 werd aangekondigd.

Toch kwam de film er niet en plannen rond een gewenste reeks spin-offs belandden in het ronde archief. Met name producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson wilde graag de film Jinx maken. Dit heeft Berry bevestigd tegenover Variety.


"Het was erg teleurstellend. Het was zijn tijd ver vooruit. Niemand was bereid om zoveel geld in een zwarte vrouwelijke actiester te stoppen. Ze wisten gewoon niet wat het waard zou zijn. Dat is waar we toen waren."

$80 miljoen dollar
Filmstudio MGM was volgens Berry niet bereid de gewenste 80 miljoen dollar te betalen voor de spin-off. De studio had zijn zinnen al gezet op het plan dat in 2006 resulteerde in Casino Royale met Daniel Craig voor de eerste keer als 007. In 2004 kregen we overigens wel een solofilm rond een "zwarte vrouwelijke actiester", namelijk Catwoman.



NieuwsFilm

meest populair