'Avatar 2': Dit weten we over de oceanen van Pandora

'Avatar 2': Dit weten we over de oceanen van Pandora

Avatar 2 kan er nog heel interessant uit gaan zien.

James Cameron neemt met Avatar 2 een duik in de oceanen van de planeet Pandora. De film gaat daar een "rijke, diverse, gestoorde en fantasierijke" wereld laten zien. Maar we weten gelukkig al het een en ander over Pandora en zijn oceanen.

Het boek A Confidential Report on the Biological and Social History of Pandora werd door James Cameron goedgekeurd als onderdeel van de franchise. Daarin lezen we heel wat informatie over de oceanen van Pandora.

Heel veel stranden
Pandora is de maan van een veel grotere planeet, maar heeft ongeveer het formaat van de Aarde. Je vindt er continenten en eilanden, allemaal omringd door blauwe zeeën. Pandora heeft geen grote continenten, maar wel meer land dan water. Dat betekent dat je dus ook heel veel stranden aantreft op Pandora.

Op de zeeën van Pandora drijft in grote hoeveelheden zeewier. In de poolregio vind je juist ijskappen die op de oceanen drijven. En onderwater bevinden zich grote openingen die wat van de druk in de kern van de planeet los kan laten. Onderwater van Pandora kan je verder wat meer dan op Aarde, omdat het water tien procent minder zwaar is dan op Aarde (omdat de zwaartekracht daar 80% van die van de Aarde is).

Leven in de oceaan
Er is heel wat leven in de oceanen te vinden. Dat kan net als andere dieren op de planeet licht geven. Een van de grootste beesten die bij de oceanen leeft is de Tetrapteron, een flamingoachtig roofdier met een grote bek en scherpe tanden. Die zit continu te vissen in de oceanen.

Op de stranden vind je verder de Hellfire Wasp, een snel insect met twee angels, die in gigantische zwermen leeft en daardoor levensgevaarlijk is. Dan is er nog een roofdier, de Dinicthoid, die een beetje aan een piranha doet denken en in ondiepe wateren leeft. Mogelijk wordt dit beest gebruikt door de Na'vi, want we weten dat er onderwater op beesten gereden zal worden.

NieuwsFilm

meest populair