Algemeen

'Star Trek'-reboot draait niet om Kirk of Picard

We krijgen echt volledig nieuwe personages te zien.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Noah Hawley wil een volledig nieuwe crew introduceren in het Star Trek-universum. Zijn film rond de franchise was in de maak tot de coronapandemie toesloeg. Maar het project verkeert nu in limbo, laat Hawley aan Variety weten.

Of dat komt doordat het verhaal van de film van Hawley zou draaien om een pandemie, is niet zeker. Maar wel weten we nu dat er geen bekende cast of crew te zien zal zijn. Het verhaal is verbonden aan het reeds vastgestelde Trek-canon, maar de boel staat wel helemaal los van de rest.

Geen bekenden
"We doen geen Kirk en we doen geen Picard. We beginnen echt helemaal overnieuw," vertelde Hawley. "Het is een beetje zoals met Fargo, toen je de eerste drie uur dacht: oh dit heeft niets te maken met de film. En dan vind je de pot met goud. Dus je beloont het publiek met iets waar ze van houden. "

Eerder werd gedacht dat de film op zijn minst zou draaien om bekende personages zoals Captain Kirk, maar dat is dus niet het geval.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

fulkano

Avatar

Nou dan nemen ze wel een risico zeg

Jkorpor030

Avatar

Reboot ? Alweer ? Die laatste 3 films waren al een reboot. Weliswaar met Kirk maar toch ? Wat een onzin

Master Of Films

Avatar

Zonde dat er nooit een film is gekomen met Captain Sisko en Captain Janaway. Zeg maar een mix tussen Deep Space Nine & Voyager.

Sunspot

Avatar

Maak gweoon een film met oude cast van series!

Janeway bijv. Hoe is het Voyager crew vergaan, Dominion, Borg, zoveel om nog te vertellen.

DS9 karakters, Odo lijkt me cool om weer te zien, of zijn ras in ieder geval.

Genoeg om te vertellen nog

Sparrow_LW

Avatar

Misschien mag ik het als Trekkie-light niet zeggen, maar ik ben nooit fan geweest van Kirk. Vond het altijd een over het paard getild karakter, maar misschien komt dat omdat ik opgegroeid ben met Picard en TOS pas later ben gaan kijken.... maar goed, wel hebben serie technisch al veel nieuwe personages, maar om een film in het ST-universe te starten zonder oude bekenden is misschien wel gewaagd.... Picard vond ik een leuke serie, maar hij is toch echt te oud om door te gaan vind ik.... maar een film met Riker als capt. of een andere oude bekende als Worf of Geordi zou mij wel aanstaan....

TrekkiePatrick

Avatar

Ik zie dat "sunspot" over odo praat. rene auberjonois aka odo is helaas in 2019 overleden. Dus dat zou niet meer kunnen. Maar des al niet te min zou het fijn zijn het verhaal af te sluiten met de terug komst van Sisko.

Voyager ik weet het niet... we hebben al iets van seven gezien in toch wel een goeie serie picard. Dus wie weet komt janeway ook wel een keer voorbij als is kate mulgrew er niet zo heel erg happerig meer op.

Discorvery s3 kijk ik erg naar uit en de nieuwe serie new worlds met pike iets waar ik persoonlijk zelf al erg lang opwacht lijkt mij waanzinnig.

Wat minder zeuren graag. We wilde meer trek nu krijgen we het en is het in eens niet goed. Tijden veranderen zo doen series dat ook. Boven kan je het zien als ee soort andere demensie.

Ik geniet van wat we krijgen iig en ben er erg dankbaar voor. Ik bedoel het kan altijd slechter. Kijk naar star wars :p ;)

Sunspot

Avatar

^

Oh ja, heb het toen gelezen, maar op 1 of andere manier vergeten.

Maar goed, kan nog zonder hem, dan wat flashbacks, CGI kort of zo.

Maar goed, voglens mij heeft Mulgrew er juist wel zin in, was recent nog in filmpje.

En tuurlijk veranderen de tijden, maar het gaat erom dat de nieuwe films en series niet echt ST zijn voor mij, niet zo voelen, is nu standaard actie en zo.

Volg het soweiso, is ook wel goed, vooral Picard waar oude cast bij zit, Troi en vooral Riker.

Ze moeten een Captain Riker nemen, damn, die gast is nog steeds zo goed, ziet er ook veel beter uit nog, maar ook hoe hij het speelt, nog exact zoals toen.

Wat me ook zwaar irriteert aan de nieuwe films en series zijn de special effects, belichting, zo vreselijk en ziet er veelal nep uit, als een game en dat voor deze tijd.

Mooiste vind ik nog altijd First Contact en de REsurrection, zag er zo goed uit allemaal! Hoe zo een schip dan langskomt, zo mooi.

maa rja, nu moet het allemaal actie zijn, miljoenen schepen zowat, dus denken ze ook maar, lets do it cheap haha.

Master Of Films

Avatar

TrekkiePatrick "We wilde meer trek nu krijgen we het en is het in eens niet goed."
Dat komt, omdat er personen die aan deze series totaal GEEN verstand hebben van Star Trek.

Vondalen

Avatar

Ik vind het een uitstekend plan! De oude bekenden uit Star Trek staan steeds weer in de spotlights maar een compleet nieuwe crew en schip mag ook zeker wel weer! Alleen de crew van Discovery is de enige die 'nieuw' is uitgebracht in de afgelopen 15 jaar terwijl er in diezelfde tijd 3 Spock's zijn geweest. Genoeg reboots tot zover, tijd voor wat vers vlees in de kuip!

Janoniempje

Avatar

Ik vond discovery maar niks. Star trek hoort niet te draaien om actie.

NieuwsFilm

meest populair